Přepnutí AV v Orava TVP553a

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hill
Administrátor

Přepnutí AV v Orava TVP553a

#1 Příspěvek od Hill »

Dostal jsem soukromý dotaz na přijímač Orava TVP553a - ze settopboxu přes scart nepřepíná na AV.
Konkrétně tento model jsem v parádě nikdy neměl, předpokládám jen, že je v tom šasi Vestel, ale nemůžu nikde najít, zda umí zmenšit svislý rozměr při ovládacím napětí ze settopboxu kolem 6 V, nebo reaguje až na napětí od 9 do 12 V a umí jen poměr stran obrazu 4:3.
Máte k tomu někdo dokumentaci nebo aspoň návod, jak to tam vůbec je?

Zatím jsem majitelce doporučil počkat na pořad ve formátu 4:3, měl by se v tom případě objevit obraz, a pak v menu settopboxu zvolit natvrdo výstupní formát 4:3. A dal jsem jí tip na ovladač k televizi, ten totiž nemá.
dj_Paul

#2 Příspěvek od dj_Paul »

Dostal jsem ten dotaz taky. Navrhnul jsem skusit tlačítkem Ch Down krokovat pod 1 předvolbu, někdy tam ty AV vstupy jsou. Zpráva je ale zatím nepřečtená
Mysteri

#3 Příspěvek od Mysteri »

Je tam Vestel 11AK30. Neviem, ako je to s prepínaním, ale zatiaľ všetky STBoxy spoľahlivo prepínali pri zapnutej TV a následnom zapnutí STBoxu do AV. Tiež všetky STBoxy boli prednastavené na formát 4:3. Mám tu inú ORAVU, je tam tiež to chasis, vyskúšam, ako sa to správa a doplním. Musím sa k nej prehrabať a zabiť pár pavúkov okolo nej... :wink:

P.S.: Tak vyskúšané - síce ORAVA TVP551 - 11AK30, STBox FTE maximal, prepojenie scart - scart. Vždy došlo k prepnutiu do AV. Či už kombinácia najprv zapnutá TV a potom STB, rovnako aj zapnutý STB a následné zapnutie TV. Miestnou klávesnicou na TV však nejde navoliť ručne AV. Pri stlačení progr. tlačítka sa TV prepne na anténu, následným stláčaním P- po 1. predvoľbe ide ,,0" a potom ,,99". Prepnutie do AV nastane až po vypnutí a opätovnom zapnutí STBoxu.

Odporúčam pozrieť stuďáky na scart vstupe TV. Klasika a možno akurát aj stuďák na kontakte pre vyhodnotenie a prepnutie do AV, prípadne scart kábel, predávajú sa všelijaké šmejdy...
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Díky, také si ode mne ještě nevyzvedla zprávu. Zkusím ji poslat mail.
Achab

#5 Příspěvek od Achab »

Orava TVP553 by měla mít stejný ovladač a šasi 11AK30 jako TVP555A kterou mám doma. Přes SCART rozpozná a přepne formát automaticky podle nastavení na zdroji AV signálu. Za provozu lze na DO ručně zvolit fomát 4:3, 16:9 nebo AUTO. Po vypnutí a obnovení signálu na SCARTu se ovšem ruční nastavení znova automaticky přepne do formátu zdrojového signálu.
kokun

#6 Příspěvek od kokun »

Mysteri píše:Je tam Vestel 11AK30. ...

Mysteri - asi ne. Tohoto exota jsem opravoval jen jednou - od té doby jsem ho zase neviděl. Ale říd. uPC bude hodně podobný (stejný?), páč VDO (RC 2040) bude pasovat i k tomuto šásku. (Nemám schémata po ruce - jsou ve starém PC)
Jinak k tomuto patří VDO Orava RC3040.

To Hill:
To šásko bude natolik moderní, že bude formát obrazu rozlišovat (pin8 SC: 5÷7V = 16:9; 9÷12V = 4:3; ale to víš).
Abys nemusel čekat na vysílání ve st. formátu (4:3), možná taky stačí přepnout STB z režimu "TV" na režim "R" (radio). Při něm bude pravděpodobně vycházet "povel PERI" (pin8 SC) 9÷12V a zobrazí statický obraz "demo RADIO" (nota, repro, apod.).
Aspoň v tomto případě tomu tak bylo :wink:
Honza - kokúň

#7 Příspěvek od KUBO »

Ja som dostal až dve také SS jednu 8:23 a druhú 8:43. Odpísal som jej nech to vyskúša prepojiť scart kabelom a malo by dôjsť k prepnutiu do AV. Ešte si správu nečítala.
Nebude to spam????
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Mysteri

#8 Příspěvek od Mysteri »

,,kokun": Ten typ Vestelu som vyhľadal cez ,,veľkého brata - gúgla" : http://www.eserviceinfo.com/index.php?w ... is+11AK30+
Mimochodom, väčšina ORÁV (nie tie origoš z Oravy...) majú v sebe tohto turka, avšak, práve chasis 11AK30 má mnoho modifikácií, ale na štítku býva uvedený iba ten základ 11AK30. Rovnako jeden a ten istý model mal v sebe rôzne chassis. V to sa už ani Boh nevyzná... :lol:
Achab

#9 Příspěvek od Achab »

kokun píše:Ale říd. uPC bude podobný (stejný?), páč VDO (RC 2040) bude pasovat i k tomuto šásku. Jinak k tomuto patří VDO Orava RC3040.
To RC3040 je přesně ono, u TVP555A spolupracuje s šasi 11AK30.
kokun

#10 Příspěvek od kokun »

Mysteri:
Kromě toho, že tvůj odkaz mě nejde otevřít (píše: "Tento web není dostupný"), tak nwm, jestli jsi zadával do hledání úplný název modelu tvp ORAVA TVP553A - tedy vč. toho "A" na konci.
I to může hrát velkou roli (viz to moje staré vlákno, kde i š. 11AK58 má několik verzí) 8O

Ale jak i ty píšeš - kdoví co a do čeho osadili. Takto to bylo nakonec ("před smrtí") i u OVP-éčka :evil:
Honza - kokúň

#11 Příspěvek od Pravoslav »

KUBO píše:Nebude to spam????

KUBO, já myslím, že to bude asi velká zoufalost pisatelky, taktéž jsem dostal SZ.
Mysteri

#12 Příspěvek od Mysteri »

,,kokun": Odkaz je napísaný správne, overil som si to, otvára sa mi. Je tam:
,,Search results for: Orava TVP-553 a, chassis 11AK30 (found: 100 regularSearch in boolean mode) ask for a document" Tie ďalšie odkazy som neskúmal, ale gúgl mal ešte pár ďalších odkazov pri tomto type na toto chassis. Ale asi bude problém v tom, čo nastávalo aj pri posledných (ako píšeš) modeloch od OVP. Rovnaký model, niekde SM pasoval k modelu, niekde nie, bolo treba hľadať v inýh SM od OVP. Však to poznáš, vy v CZ máte jedno pekné, vysvetlujúce: Co dúm dal... :wink: (ja viem, má tam byť nad ,,u" krúžok, ale na mojej klávesnici neviem, ako na to. :lol: )
Cowley

#13 Příspěvek od Cowley »

Ja od pani dostal ten dotaz taky, vubec nechapu, proc rozesilala soukrome zpravy a nedala dotaz do diskuse. S prominutim jsem ji doporucil uzivatele kokun :)
EDIT: Stále jí mám k 24.2.2017 v nedoručených zprávách.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“