OTF C428 (plus Digipal 2 TX) - nádech obrazu do zelena

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
samponek

#76 Příspěvek od samponek »

houmr :
Paradoxně regenerátor obrazovek se mi dostal do ruky v době, když jsem začínal a ještě vůbec nevěděl jak televizor ani elektronika funguje, od té doby zhotovil kopie ( Leader LTC910A nebo B&K Precision 490 ) nemusí být do puntíku, ale základní princip, tedy proudy a napětí, měření , časy ovšem musí zůstat zachovány.
Nejlevnější verze byť takto drahého přístroje tě vyjde v součástkách na 200kč ( s dodatkem dílů ze šuplíkových zásob) Přístroj samozřejmě není tak komfortní jako B&K, ale účel splní a návratnost nákladů je už při opravě jediného televizoru.
judeware

#77 Příspěvek od judeware »

Reagujeme na Tvúj dotaz, který jsi uvedl jako název vlákna, tedy OTF C428 (plus Digipal 2 TX) - nádech obrazu do zelena.
Opakuji, s žádnými trimry R ani jinými se nekroutí, ani se neprovádí žádné zásahy, kromě sejmutí desky z hrdla obrazovky a nasazení odpovídající zásuvky na hrdlo obrazovky.

Sdělovat si dojmy z různých případů regenerace obrazovek sem skutečně nepatří!!! :( Máš brachu problémy se čtením sdělení druhých. Uváděl jsem, že se v minulosti s trimry pravděpodobně hýbalo! Navíc jsem při nynější (mé první) opravě měnil různá "aktýva" na desce obrazovky (i modulu "F"), takže se seřizování logicky nabízí. Viz spolupráce se členem xsc hned na začátku.

Důvodem je automatika regulace katodových proudů a pokud je rozdíl proudů už mimo rozsah regulace, tak kroucením bude obraz tak či tak nesprávný.

Balšóje kulovóje. Teď vypadá obraz úplně jinak, než v době zeleného brčálu na začátku práce. Může s tím souviset i výměna kondenzátorů, oprava trimru (na desc obrazovky) a přidání chybějícího tranzistoru na modulu "F". Nekontroloval jsem "vývoj opravy" po každém kroku.

Tak regenerace tě nezajímá, ale v jakém stavu máš tu tvoji obrazárnu nevíme dosud.
Udělal sis alespoň ten jednoduchý test s tím 1K rezistorem?

To jsem opomenul, ale dělával jsem to namátkově u jiných oprav. TV už je v hromadě a přesouvat už ji nehodlám. Ale u druhého zmiňovaného exempláře C428 na to nezapomenu.
judeware

#78 Příspěvek od judeware »

Fota z chodu TV, konečná podoba.
Přílohy
IMG_0088.JPG
Něco animovaného, pozadí dokonce výraznější než na LCD
(133.02 KiB) Staženo 142 x
IMG_0084.JPG
Milionář; jen CRT, soutěžící nehodnoťte, podání barev i ostrost v rámci možností
(166.4 KiB) Staženo 134 x
IMG_0080.JPG
Milionář - repríza; foceno omylem s bleskem, ale podání barev OK
(215.74 KiB) Staženo 154 x
IMG_0078.JPG
DVD - cyklus Vltava, voda nebyla do zelena
(178.66 KiB) Staženo 181 x
IMG_0073.JPG
Nova - zprávy; CRT nevypadalo v reálu tak světlé
(128.88 KiB) Staženo 163 x
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“