Tónová volba

Sem patří samozřejmě i přístroje s "utrženým sluchátkem"- bezdrátové, ale vždy dále s okolním světem komunikující po vedení, a to nejen ve veřejných sítích.
Pro telefony GSM a podobné máme samostatnou sekci.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
petrfilipi

Tónová volba

#1 Příspěvek od petrfilipi »

Dobrý den všem.

Šéfová se dnes bude připojovat k webové konferenci, kdy video bude přenášeno po webu a hlas po telefonu. Podmínkou telefonního spojení je to, aby náš telefon uměl tónovou volbu. Trochu mě to zarazilo a myslím si, že na klasických mobilních telefonech ani na pevných VoIP telefonech se už nic takového nepoužívá, ale všechni mě ujišťují, že když jsem schopný se dovolat a volit možnosti nějakého stromového automatu (jako např. 800 123 456 u O2), tak že používám tónovou volbu.
Je to opravdu tak, že i na dnešních moderních plně digitálních telefonech se používá něco jako tónová volba?

Díky za případnou odpověď.

Petr Filipi
rnbw

#2 Příspěvek od rnbw »

Vytvorenie spojenia funguje uz inak, ale pocas hovoru numericke klavesy na telefone generuju klasicku tonovu volbu. Prave preto, aby sa tym dali ovladat rozne automatizovane systemy.
petrfilipi

#3 Příspěvek od petrfilipi »

Díky za odpověď.

PF
Artaban001

#4 Příspěvek od Artaban001 »

Nebo si sežeň tonedialer. Jeden čas se hojně používal k ovládáni selektívních voleb u CB radiostanic. Tonedialer vypadá jako přívěsek na klíče s telefonní klávesnicí. To pokud chceš generovat tónovou volbu i jinak, než mobilem z aktivním hovorem.
Michal22

#5 Příspěvek od Michal22 »

Tonyho dealera ( :D ) mám někde ještě pohozeného. Kdybys nemohl sehnat.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
petrfilipi

#6 Příspěvek od petrfilipi »

Díky za nabídky, ale funguje mi to i s normálním VoIP telefonem.
Celá kauza vznikla kvůli webové konferenci, kdy se obraz přenášel po netu a zvuk po telefonu a právě pro sestavení hovoru po telefonu jsem potřeboval zvolit konkrétní volby v hlasovém menu a v požadavcích na konferenci bylo upozornění, že telefon musí mít tónovou volbu.

Petr
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Ten dialer by si potreboval jedine ak by si mal telefon s rotacnym cifernikom. Akurat netusim, ci sa este pouzivaju ustredne, ktore podporuju pulznu volbu.
EKKAR

#8 Příspěvek od EKKAR »

To se dá přímo na tý ústředně vyzkoušet. Stačí na to starší TLAČÍTKOVEJ přístroj pro pevnou linku, ty měly ještě mechanickej přepínač PULSE-TONE, některý měly i zvlášť tlačítko u číselníku. Přepneš ho na PULSE a zkusíš na něm zvolit libovolný číslo - jedno jestli vnitřní, nebo vnější volbu v rámci ústředny. Pokud ústředna pochopí účel impulsů na vstupu, normálně dojde k volbě čísla a navázání spojení - maximálně to bude signalizovat nemožnost realizace ovládacích funkcí na dálku atp.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Artaban001

#9 Příspěvek od Artaban001 »

některý čísla jsem uměl na pulsní volbě"vytočit" i tak, že jsem docela rychle mačkal vidlici na sluchátko.
EKKAR

#10 Příspěvek od EKKAR »

To samozřejmě šlo - impuls se vytvářel jako zkrat obou drátů linky mezi sebou. Takže v nouzi stačilo škrtat drátama o sebe...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Habesan »

Což dělá z filmu Cellulár (2004, jinak hlavně reklama na Nokii) ještě větší blbinu.

Yvonne Přenosilová to taky používala, když jim u Lufthansy zamkli nulu.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Odpovědět

Zpět na „Linkové telefony, faxy, tel. ústředny včetně domácích“