špatný tisk na Laserjet 5L

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
hafca

špatný tisk na Laserjet 5L

#1 Příspěvek od hafca »

Dostal jsem tiskárnu HP LaserJet 5L a při zkušebním tisku je tisk málo výrazný, takový jako zašedlý. Šetření toneru je v ovladačích zakázané. Navíc je v tisku takový pruh cca 2-3 cm široký, kde je tisk ještě míň výrazný.
Na válci není není vidět nějaké zásadní poškození, ale na cartridge je datum posledního plnění nebo výměny 09.1998. Od té doby toho tiskárna asi moc nenapsala, na 100% vím, že posledních 5 let nepsala vůbec. Taky bere špatně papír, když je ho vásobníku málo.
Má cenu kupovat nový toner, nebo se jí mám raděj zbavit?
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jezevec »

To, co popisuješ je typické pro málo toneru v kazetě.
hafca

#3 Příspěvek od hafca »

Ptám se asi blbě, ale, nedal by se tam dosypat na zkoušku jinej? Mám ještě jednu, je to Canon LBP-4 Plus. Přemýšlým, kterou si nechat, ale ten Canon je velikej a má rozlišení jen 300x300 a taky blbne, ale asi elektricky. Myslel sem, že bych z toho nějak vypreparoval trochu toneru a dosypal do tý HP. Jen nevim, jestli se to nepopere a hlavně, jak to případně dosypat. Přece jen se mi nechce dávat hromadu peněz za kazetu do tiskárny když nevím jestli to opravdu pomůže. Okolo jí nikdo nemá, abych si to od něj na odzkoušení půjčil.
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od drabek06 »

Taky me to napdlo. Mam doma 3 tonery a ve dvou je uz malo tak me napdlo ze bych to sloucil . . .
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Mourek »

radši bych to nemíchal , zkus s kazetou opatrně zatřepat a pruh zmizí. Je to klasika. Jinak podávání se dá opravit,
hafca

#6 Příspěvek od hafca »

Míchal sem, míchal, ale málo. :D Buď je v ní opravdu málo, nebo to za ty roky udělalo kdoví co. Tohle nepomohlo.
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Mourek »

asi je vypsaná nebo nevím jestli to může zvlhnout?
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Zvlhnut to asi moze - nie nadarmo su nove tonery zatavene v obale.
galjo

#9 Příspěvek od galjo »

hafca píše:Ptám se asi blbě, ale, nedal by se tam dosypat na zkoušku jinej? Mám ještě jednu, je to Canon LBP-4 Plus. Přemýšlým, kterou si nechat, ale ten Canon je velikej a má rozlišení jen 300x300 a taky blbne, ale asi elektricky. Myslel sem, že bych z toho nějak vypreparoval trochu toneru a dosypal do tý HP. Jen nevim, jestli se to nepopere a hlavně, jak to případně dosypat. Přece jen se mi nechce dávat hromadu peněz za kazetu do tiskárny když nevím jestli to opravdu pomůže. Okolo jí nikdo nemá, abych si to od něj na odzkoušení půjčil.
Tu istu kazetu má aj tiskárna HP LaserJet 6L
maxim

Re: špatný tisk na Laserjet 5L

#10 Příspěvek od maxim »

hafca píše:Dostal jsem tiskárnu HP LaserJet 5L a při zkušebním tisku je tisk málo výrazný, takový jako zašedlý. Šetření toneru je v ovladačích zakázané. Navíc je v tisku takový pruh cca 2-3 cm široký, kde je tisk ještě míň výrazný.
Na válci není není vidět nějaké zásadní poškození, ale na cartridge je datum posledního plnění nebo výměny 09.1998. Od té doby toho tiskárna asi moc nenapsala, na 100% vím, že posledních 5 let nepsala vůbec. Taky bere špatně papír, když je ho vásobníku málo.
Má cenu kupovat nový toner, nebo se jí mám raděj zbavit?

To je jasně málo toneru kup nový nebo nech repasovat a tiskárna bude tiskout dobře a pokud vyměníš separátor tak bude brát dobře i papír.
hafca

#11 Příspěvek od hafca »

Separátor bych vyměnil, dá se někde ještě vůbec sehnat? Nemáš nějaký tip kam na něj?
luke001

#12 Příspěvek od luke001 »

forbidden
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od forbidden »

Nebo nejakej autorizovanej servis HP, treba Xanadu, C System atd... Kdyz jsem ho kupoval naposledy, tak stal kolem 350,- Kc. Vymenis to s trochou trpelivosti i sam.
Cust

#14 Příspěvek od Cust »

jestli pouzivas w2k, tak prehod ovladace z 5L na 6L, delalo mi to obcas problemy pri tisku s ovladacemi pro 6L to jelo bezproblemove..
u win XP, uz ten problem tusim nebyl.....
baci

tisk

#15 Příspěvek od baci »

Jestli jsem dobře četl,tak tiskárna špatně bere papír a né že ho bere hodně...... Tudíž separátor (separační podložka) neměň, ale vyměň jen pick-up roller (podávací kolečko).Co se týká slabého tisku, tak to opravdu vypadá na docházející toner, ale jestli se ti to nezlepší ani po výměně toneru, tak bude potřeba vyměnit transfer roller (černý militanový váleček). Je uložen pod tonerem.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“