Výměna prošlýho řidičáku
Moderátor: Moderátoři
Samozřejmě jsem nahlásil že se nevratně zničil v pračce - o skutečnosti že vyletěl komínem v hospodě jsem radši pomlčel aby náhodou neměli "v záloze" nějakou mastnější pokutu za úmyslné ničení nebo podobně...
S řidičákem jsem si užil vloni - zjistil jsem, že je několik měsíců propadlý a tak při návštěvě magistrátu proběhlo všechno tak, jak už popisovali jiní - byl jsem upozorněný, že při jízdě bez platného ŘP dostanu pokutu a že za pětistovku to bude rychlejší (neřídil jsem, tak jsem si prostě počkal), akorát jsem platil 50kč za vyřízení (aby vůbec něco udělali) + jsem se musel stavit k doktorovi skrz změnu zdravotního stavu - když jsem si dělal řidičák, tak jsem nosil brýle, ale teď už nenosím (opravili mi to v Gemini), takže stačilo se objednat na klasickou kontrolu (která se dělá i před nástupem do autoškoly) a donést potvrzení, o tom, že jsem OK na úřad.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Kámoš si stěžoval, že u auta napsanýho na OSVČ mu při opožděné technické ty dva "neplatný" měsíce odečetli, takže to ve výsledku nebylo prodloužený o dva roky, ale jen o 22 měsíců.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
ZdenekHQ píše: .. že u auta napsanýho na OSVČ mu při opožděné technické ty dva "neplatný" měsíce odečetli, takže to ve výsledku nebylo prodloužený o dva roky, ale jen o 22 měsíců.
Ano, to je v pořádku a platí to pro všechny. Vyjimkou jsou všeobecně jen ty případy, kdy se s tím prokazatelně nemohlo jezdit a provést STK v termínu. Např. servis v autoopravně po havárce a potom STK co nejdříve po opravě. Nejdříve je do týdne, ale zpravidla cesta ze servisu přímo na STK na objednání.
STK ti mohou zkrátit podle zákona jen z důvodu již dříve provedené STK a oprav závažných vad (či jakých) do těch 30 dnů a potom vystavení platné STK na ty 2 roky s odpočtem dnů od té první STK, tzn. platí datum té první STK a jen se uzákonila její platnost na ty 2 roky.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]