Firefox- duplicitní proces v Task Manageru

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Michal22

Firefox- duplicitní proces v Task Manageru

#1 Příspěvek od Michal22 »

Všiml jsem si toho, že po spuštění Firefoxu naběhnou v Task Manageru dva procesy. Když jeden z nich ručně ukončím, tak se mi na otevřených oknech obejví hláška ve smyslu "To je nemilé, toto okno spadlo".
Dělá mi to i tady v práci na NB s WIN, i na starém NB doma, kde mám WIN XP.
Všiml jsem si toho před pár měsíci, dřív to určitě nedělalo.

Procházel jsem nějaké diskuze, nejsem sám, kdo si toho všimnul, ale reálné řešení nebo vysvětlení jsem nenašel. Jen jsem se dočetl, že to dělá i IE.

Nevěděl by někdo co s tím?
Díky
Přílohy
Firefox.jpg
(17.7 KiB) Staženo 127 x
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
serviceman

#2 Příspěvek od serviceman »

Tady je něco.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
Achab

#3 Příspěvek od Achab »

Zkus se podívat co je to za proces podle čísla PID (Identifikátor procesu).
Zobrazení jde zapnout v nabídce "Zobrazit" > "Vybrat sloupce" (Win XP). U mě má hlavní proces firefox.exe PID 3688 (v. 45.7 ESR).
PixelOrgy

#4 Příspěvek od PixelOrgy »

Neni to nejakej plugin container? Zkus vypnout vsechny rozsireni a moduly.

Moze v tom bezet neco jako flashplayer, nebo silverlight, nebo nejakej activex...

IE pokud vim spusti proces pro kazdou otevrenou zalozku, to je neco jinyho
Michal22

#5 Příspěvek od Michal22 »

Už by to mělo být v pořádku.
Způsobuje to, co nalinkoval serviceman- procesy jsou dva kvůli možným pádům prohlížeče, tak se duplikují.
V konfiguraci mám parametr browser.tabs.remote.autostart dvakrát, ten druhý je s číslem dvě.
Až jsem ten první nastavil na false a druhý na true, tak mám v Task Manageru jen jeden proces Firefoxu.

servicemane, díky za pokopnutí :)

P.S.: v případě, že jsou procesy dva, tak si vyhrazují větší paměťové prostředky, proto jsem hledal způsob, jak je snížit. Pád oken mě nějak netrápí.
Přílohy
Firefox2.jpg
(19.5 KiB) Staženo 135 x
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Achab

#6 Příspěvek od Achab »

To nastavení mám stejně - "browser.tabs.remote.autostart.2" je uživatelsky změněn na "true" ale přímo tuto položku jsem nikdy neměnil. Mám dojem že to může souviset s "browser. sessionstore" který jsem nedávno zakázal. Funkce slouží k obnovení oken při pádu.
PixelOrgy

#7 Příspěvek od PixelOrgy »

Stejne je to chujovina. Smysl by to davalo, kdyby v tech strankach zustaly rozepsany texty apod. To uz ma lip udelany majkrosoft, kde je kazda zalozka separatni proces, a tak vetsinou spadne jen ta jedna zalozka.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“