Kondenzatory v starych pristrojoch

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
frenk900

#16 Příspěvek od frenk900 »

Změřit? Máte na mysli poslechnout?
Sendyx

#17 Příspěvek od Sendyx »

Změřit znamená změřit... poslechnou pochopitelně taky.
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
frenk900

#18 Příspěvek od frenk900 »

Díky za radu. Vaší odpovědi si cením, nicméně bez osciloskopu a generátoru signálu toho moc nenaměřím.
Naposledy upravil(a) frenk900 dne 01 bře 2017, 10:13, celkem upraveno 1 x.
ZVUK2000

#19 Příspěvek od ZVUK2000 »

A že prý cívka je jediné co nemůže ve výhybce odejít :D
jinak není to první případ co se mi do ruky dostalo něco podobného :!:
Přílohy
výhybka.jpg
(242.76 KiB) Staženo 180 x
Sendyx

#20 Příspěvek od Sendyx »

Jo, třeba i v bedně za 160 tisíc českých může čekat taková cívečka s pouhými 10% indukčnosti vlivem mezizáviťáků. Hlavně že si její majitel pořídil kabelový set za 35000 prý z fakt pravého stříbra, že každá bedna hrála jinak, toho si nevšimnul :lol: .
Přílohy
IMG_8038.jpg
(51.28 KiB) Staženo 156 x
Curvetraceristé všech zemí spojte se!
Syron

#21 Příspěvek od Syron »

Při vší úctě, takovýmto hifistům a podobným "netopýrům" já říkám nahluchlí snobi. koupí si sestavu za stovky tisíc, a pak jsou bez sebe blahem, jak jim krásně modře svítí panel nebo ledka. :o
weed_smoker

#22 Příspěvek od weed_smoker »

Já používal kdysi na vyhýbky tlumivky z lamp a ze zářivek.Mezizáviťákama to netrpělo,ale zvuk nic moc.Pokud bych tu cívku motal,použil bych normálně CY nebo LT 0.75-2.5 podle výkonu.
BTW.Kondíky u toho taky netrpěly,byly tam olejáky (rozběháče,zářivkáče a pračkáče z tatramatek).Repráky byly jednak ze starejch TV,jednak z vrakoviště,tweetery byly vyzváněcí pieza ze stolních telefonů. Měl jsem jednu dobu sloupy,který měly 6 pásem (jedny basy,troje středy a dvoje vejšky) poskládaný v překližkový bedně (střed 2x,bas,bublinková fólie a kus chráničky do země) a v kartónu na pletivu (v jednom střed +2x vejškáč a ve druhym ten poslední vejškáč).To celý bylo potažený stylovym hadrem a na lepidlo.Sejtka před reprákama normální do oken na hmyz lepený přes poalobalovaný papírový kroužky.Když se ty bedny dobře nasměrovaly s šlo se s hlasitostí na 50-80% maxima,hrálo to pěkně.Mělo to i pasivní indikaci přehulení (červený sedmisegmentovky s odporem zapojený tak,aby svítilo písmeno A).
radioelectrum

#23 Příspěvek od radioelectrum »

Mě nejvíce dostal takový časopis pro HiFi snoby co tam psali že kabel k reprobednám je vyroben ze slitiny mědi co je tažená v určitém směru aby lépe vedla směrem k reprobedně. To mi úplně stačilo udělat si obrázek.
zajímalo by mne kolik % těch snobů by poznalo rozdíl mezi reprobedny za víc než kolik vydělám za celý rok a mezi mými 1PF 067 62 když by před nimi seděli ze zavázanýma očima.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“