Nekompatibilita pinových lišt

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron

Nekompatibilita pinových lišt

#1 Příspěvek od Celeron »

Jsem celkem vytočen, nevím, zda je to moje blbost a nebo GME. Použil jsem na připojení devíti různých signálů (většinou spínač na GND) tuhle pinovou lištu. Jednotlivý signály jsou vyvedeny na tenhle dvojpin konektor. Problém je, že pokud jich zasunu 5 vedle sebe a více, nejdou další už zasunout. Obojí má rozteč 2,54 v tom problém není. V katalogu GME je rozměr plastu 2,54 x 5,08 takže by neměly "nabývat". Nojo, ale když ten dvoupin plast změřím, má 2,93 x 5,29.
Tak teď co s tím? :roll:
Nemáte prosím někdo po ruce kabílek s tímhle dvoupinem z PC (vývody PW a reset z předního panelu) a nemohl by jste ho přemeřit jestli jsou všechny takový a GME má v katalogu kraviny a nebo je to v katalogu dobře a GME prodává mimotoleranční šmejd.
Aspoň že jsem na to přišel před finálním plošákem.
Díky
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
brtnik
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od brtnik »

2,4x5,2 jeden, jiný 2,4x5,1... Takže asi podle výrobce, ty co mám ale bez problémů jdou naskládat vedle sebe na hřebínek v obou směrech.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od forbidden »

Změřit to můžu doma, tam mám něco lepšího, jak reklamní plastový pravítko tady. Každopádně do mainboardu PC se tento systém používá roky a nevšiml jsem si, že by si nějak vzájemně zavazely. Dobrá nachytávka.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Ten plastovy konektor v GME vyzera pochybne aj na fotke.
FHonza

#5 Příspěvek od FHonza »

U těchto pinových dutinek z eBay je to celkem běžné, v GME nebudou jiné. Čtvrtá dutinka je pak vykloněná, pátá jde hodně ztuha a šestá vůbec ... Beru je smirkem ještě před krimpováním.
Celeron

#6 Příspěvek od Celeron »

brtnik píše:2,4x5,2 jeden, jiný 2,4x5,1... Takže asi podle výrobce, ty co mám ale bez problémů jdou naskládat vedle sebe na hřebínek v obou směrech.

Pro mě je důležitých jen těch 2,4 mm. Nojo, takže mimotoleranční čínskej šmejd. Horší je, že si budu v nějakým ešopu těžko vybírat aby byly tělíska široký do 2,5 mm. Takže kouknout kolik mám tělísek v toleranci ze starejch PC a zbytek došmirglovat. :roll: A nebo to dát do bloků po čtyřech, jeden vynechat další čtyři atd.
Jirka

rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Kup to niekde, kde to ma uvedenho vyrobcu a datasheet. Kedysi davno som ich kupil v SOS a su dobre. V TME by tiez mohli byt.
lesana87

#8 Příspěvek od lesana87 »

Mám tady NSR-01, NSR-02 a NSR-04 z TME. Taky mají trochu přes 2,54 na pin, NSR-04 má 10,25mm.
Celeron

#9 Příspěvek od Celeron »

Co je "trochu"? :) Ten hnůj z GME má 2,93 mm, to je "trochu víc" než píšou rozměr plastu v katalogu. :cry: Ale dík za typový označení.
Jirka

Celeron

#10 Příspěvek od Celeron »

Podařilo se mi vyhrabat z PC vraků asi 8 ks čtyřpinů, žádnej není širší než 2,56 mm. Opět se potvrzuje, že GME prodává šmejd a to prvoplánově.
Jirka

Odpovědět

Zpět na „Součástky“