LG 49LB550V topi procesor
Moderátor: Moderátoři
LG 49LB550V topi procesor
- Přílohy
-
puklina.jpg- (103.9 KiB) Staženo 195 x
Avšak pripojovať ho bez úprav do tvojho panelu by som neodporúčal aj keby mal rovnaký LVDS konektor, kým neskontroluješ správnosť napájacieho napäťia pre panel resp. ak panel nemá TCON tak to je na dlhšie, lebo zdroje na MB sú priamo prispôsobené na napájanie konktrétneho lcd skla v paneli a iný MB môže mať osadenie a napätia úplné iné, ale nemusí.
A potom ešte nemusí byť vyhraté, lebo iný sw môže spôsobiť nesprávny obraz ale to sa dá vyriešiť prehodením pamätí z jedného do druhého.
P.S: ja by som si jedny aj druhé pamäte predtým zálohoval...
U LG je to práve špecialita rôzna hw konfigurácia MB pre rôzne panely aj v rovnakej rodine teliek na rovnakom chassis.
Z mojho pohladu je najlacnejšie a najjednoduchšie vymeniť CPU, da sa kupit u činana v cene 5-10USD za kus...
A určite rovnaký bude aj na iných doskách LG, len ktorých to ti málokto povie.
Avšak pred montážou nového CPU (keď starý už bude demontovaný) by som si odmeral napätia ktorými bol starý napájaný. (3,3V, 1,2V väčšinou).
Už sa totiž stalo že sa CPU spálil kvôli poruche dosky zdroja alebo DC-DC meniča na MB.
... konečne sa viacerí na plnú hubu vyjadrili, že ide o to aby to príliš dlho nevydržalo aj keď cena materiálu navyše by bola absolútne bezvýznamná aj pre nás a to už nehovorím o samotnom výrobcovi...