Infrazávora

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
hakamusai

#16 Příspěvek od hakamusai »

Celeron>V tý free(8.0.1) verzi to opravdu nejde ? Demo ukázky fungují OK.Otevřít hotovou desku a vytisknout by fungovat mohlo.

Že je nutnost bejt online u Eagle 8 je pravda.A je pravda i to,že je zmaštěnej.
Přešel jsem na KiCAD.Pro moje potřeby je to dostačující.Pokud tomu člověk odpustí nějaký mušky a naučí se v tom,je to OK.
Celeron

#17 Příspěvek od Celeron »

Vyřešíno. Odvrtal jsem původní clonky a vysoustružil nový válečky clonek s dírou průměr 1,2 mm délka 3 mm a namačkal jsem je před fototrandy. A ejhle začalo chodit jak víno. :) Napětí při zaclonění na oscilu vypálí až do saturace. Ale je to dost citlivý na rychlej pohyb přes fototrand. Tak jsem jednu clonku převrtával po 0,1 mm na větší průměr. Nejlíp se to chovalo s průměrem 1,5 mm, při 1,6 a více již nechodil fototrand zcela do saturace a na 1,9 mm to už bylo stejný jako při původní clonce 2,5 mm. Překvapilo mě, že i když jsem z mimimální vzdálenosti do snímače pražil 100W žárovkou, úsporkou i ledkou, na oscilu za fototrandama žádnej brum.
Chodí to i na transparentní modrej a červenej a dokonce i na zcela průhlednej filament. Ale na ně se musela stáhnout intenzita svitu ledek. Se slabším osvitem se už začaly fototrandy mírně zavírat a tak se musel nastavit svit ledek na kompromis mezi úrovní H a L.
Musím ale kouknout jak často se v prográmku testuje přechod přes fototrandy a hlavně v okamžiku, když se generují pulzy pro krokáč. Pokud nebude stíhat, tak budu muset oba fototrandy připojit na INT0 a INT1 a ukládat jejich stav pro zpracování až bude mít hlavní program na ně čas.
Děkuji lidem, co přispěli do pranice. :)
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
hakamusai

#18 Příspěvek od hakamusai »

Ještě bych doplnil info ohledně *.brd
KiCad umí inportovat desku z Eagle verze 6.xx.V případě verze 8 dojde k importu,ale nekompletnímu.Import se provede tak,že je třeba otevřít soubor pcbnew.exe přímo z průzkumníka windows.
Přílohy
Eagle_2_KiCad.png
Na obrázku je importovaná zkušební deska z Eagle verze 8.0.1
(165.96 KiB) Staženo 106 x
Zaky

#19 Příspěvek od Zaky »

K tomu Eaglu, problém je, že Cadsoft (který by si současnou situaci sám asi nikdy nedovolil) byl koupen Autodeskem a to vzhledem k obchodní politice Autodesku - placeným výpalným (které nikdy nebudu platit, $550 ročně, to se úplně zbláznili) bude zřejmě brzy konec Eaglu. Konec konců diskuze na webu Eaglu tomu velmi nasvědčuje, bývalí uživatelé hromadně přecházejí na Kicad, což asi časem udělám taky, zatím mi verze 6, co máme koupenou stačí a tak se to prostě nechá dožít, což může ještě celkem dlouho vydržet, nejzásadněji mi asi chybí takové to "živé" pošoupávání okolních drah při potřebě s něčím pohnout, co umí třeba Altium, ale to je cenově i uživatelskou náročností zatím poněkud mimo mě.
rnbw

#20 Příspěvek od rnbw »

KiCadu by to mohlo dost pomoct, snad sa najdu medzi pouzivatelmi aj nejaki programatori.
hakamusai

#21 Příspěvek od hakamusai »

On se ten KiCAD stále vyvíjí.Skoro co den nějaká úprava.
http://downloads.kicad-pcb.org/windows/nightly/
Odpovědět

Zpět na „Poradna“