Záchrana dat z flash disku
Moderátor: Moderátoři
Záchrana dat z flash disku
Když jsem před tím ukončoval počítač, tak jsem nechtěně tento disk povytáhl z USB portu, ukončování se zastavilo, tak jsem ho tam zase zasunul a pak Windows normálně skončil.
Prosím :
1. Udělal jsem to já tím povytažením ?
2. Jak teď postupovat při záchraně dat ? Něco jsem si o tom četl a prý je nejlepší nejdřív vytvořit obraz tohoto flash disku a data obnovovat z obrazu. Čím ho mám vytvořit ? Winimage ? USB Image Tool ?
Děkuji za odpovědi IJK
- serviceman
Poškodil bych ten flash disk pokud bych na tomto počítači z něj vytvořil obraz iso kopii ?
Jak jste psali :
Proč bych to měl otevřít v jiném počítači ? (Mě se to stalo prvně tak nevím.)
Ta flash měla FAT 32. Co se týká Linuxu. Mohl bych vytvořit LiveUSB na jinou flash, jakou bych měl použít distribuci (verzi) ? Nikdy jsem, ale s Linuxem nepracoval, chtěl jsem si zkusit Kubuntu, ale mám tady jen 256 MB RAM.
A KBlbuntu rozhodně ne, když máš míň paměti, než low-end mobil. Prostředí K Desktop Environment je co do využití paměti jedno z nejnáročnějších grafických prostředí v linuxovým a unixovým světě. Ty potřebuješ něco s Mate, Xfce aj. Co se tejče distra, to je vcelku jedno.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
- serviceman
Opravit to pojde, staci podla radica najst na webe servisnu utilitu a naformatovat/inicializovat flash. Data to znici.