Topfield SBI-2050,zbývající kapacita Flash disku - vyřešeno.
Moderátor: Moderátoři
Topfield SBI-2050,zbývající kapacita Flash disku - vyřešeno.
Po továrním nastavení, naladění a seřazení programů ukazoval prázdný Flash disk kapacitu 29,8 GB a zbývají místo 29,7 GB. Po několika nahrávkách a jejich vymazání po přehrání se nyní zobrazuje na prázdném disku kapacita 28,9 GB a zbývající místo 23,4 GB. Hodnoty zbývajícího místa se nemění, ani když disk naformátuji v PC nebo v Topfieldu příkazem z menu přijímače.
Nechci zatím dělat nové tovární nastavení, abych tento rozdíl kapacity a zbytkového místa na prázdném USB odstranil. Je na to nějaký fígl?
Nevím, zda u toho levného přijímače funguje spolehlivě export a import naladěných programů a jejich setřídění, abych se vyhnul novému ladění a třídění jen abych zjistil, že ten rozdíl 5,5 GB se tím továrkem odstraní. A co když po několika nahrávkách a jejich smazání ten rozdíl zase vznikne.
Nemá s tím někdo již zkušenost?
Takže těch obsazených 5,5 GB musí být zapamatováno někde v satelitním přijímači, že po vložení do toho Topfieldu je zbytková kapacita místo 28,8 jen 23,4 GB.
MetalGod píše:Nabootuj nějaký živý linuxový distro, nainstaluj si GNOME Disks (balík gnome-disks na Debianu) a koukni, co tam všechno máš.
Nějak mi nedochází, proč bych měl hledat problém přes PC s instalací Linuxu. Skutečně existuje možnost, že na Flešce jsou nějaké skryté neviditelné soubory po formátování z PC nebo po formátování ze satelitního přijímače? Windowsy je přitom nevidí a ukazují plnou kapacitu prázdného disku, zatímco satelitní přijímač je vidí a ukazuje zbývající kapacitu prázdné Flešky o 5,5 GB menší.
Provozně mi ten problém tak moc nevadí. I tak se vejdou na tu zbývající kapacitu dva filmy v HD kvalitě, a více nepotřebuji. Pro mne je jen záhadou "PROČ" po naformátování má satelitní přijímač k dispozici o 5,5 GB méně, než je plná kapacita Flešky.
PotPalo píše:A nebude to tým, že si satelit rezervuje miesto pre time-shift?
Asi netušíš, že jsi mne předběhel o několik minut se svým názorem, a je pravdivý. Právě jsem si hrál s tím satelitem a zjistil jsem, že ten rozdíl dělá nastavení délky "Časový posun", čili Time shift.
Sedl jsem k PC abych toto vlákno uzavřel, a vidím, že PotPalo už to napsal za mne.
Měl jsem tam nastavených 30 minut pro Time shift, a to dělalo těch 5,5 GB. Pokud nastavím Neumožněno, je vše v pořádku.
Dík všem za náměty na řešení mého dotazu.