Subwoofer out

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
padik

Subwoofer out

#1 Příspěvek od padik »

Překvapilo mne, že signál z výstupu sub z minisystému mi nevybudí vstup phono, tuner na starším zesilovači RFT, a to že vůbec. Tuner RFT tam šlape OK. Připojením repráčků od PC do sub out minisystému to hraje v pohodě.

Bude mít tento modul nějaké zesílení?
Aktivní výhybka pro subwoofer EZK FNL7031SX .

Díky.
dred

#2 Příspěvek od dred »

miešaš papuče s bagandžami :lol:
Vstup Phono je určený pre magnetodynamickú prenosku,ktorý má špecifickú kmitočtovú charakteristiku a vysokú citlivosť. Vybudiť - lepšie povedané "prebudiť" by to malo, ale hrať to dobre nebude. Káble máš v poriadku ?
Ako vstup na zosilovači by si mal použiť " Line ,alebo Aux"
Aktívnu výhybku tam pridáš zbytočne.... oddelený sub-signál ti už predsa ide z toho mikrosystému..... zaradil by si len dve dolné priepuste - výhybky za sebou.
samponek

#3 Příspěvek od samponek »

Mohlo by to znamenat, že vstup je v poruše, nicméně na phono to nezapojuj.
padik

#4 Příspěvek od padik »

samponek píše:Mohlo by to znamenat, že vstup je v poruše, nicméně na phono to nezapojuj.

Trochu zadržte. Psal jsem o starém zesilovači, tomu se o vstupech AUX nebo LINE ještě nezdálo. Dál, o PHONO pochybuju, že je pro magnetodynamickou přenosku. A jestli má sub out doopravdy nějakou propust, na to bych nesázel.
Myslím si , že většina vyráběných hifisubwooferů, má v sobě tyhlety dolní propustě stejně.
padik

#5 Příspěvek od padik »

Nesmějte se mi za moje pokusy, rád bych to pochopil, poraďte. Vytvořil jsem předzesilovač ke vstupu do toho zesíku, ve spojení se sub out to hraje. Pak jsem to propojil se vstupem tuner či cass, 25 watt, připojil na výstup 30 cm basák s pasívní propustí dolních kmitočtů . Ten reprák se dusí či jak to nazvat, nefunguje to jako vyzařovač spodních kmitočtů.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“