Nový druh baterií - odlišných od Lithium-Iontových?
Moderátor: Moderátoři
Nový druh baterií - odlišných od Lithium-Iontových?
Nadhazovaný parametry novýho druhu článku taky nevypadají zle, takže si myslím, že se ještě máme na co těšit - a to i my, staří vyznavači olova a nikl-kadmia v akumulátorech ...
https://elektrickevozy.cz/clanky/otec-l ... -internetu
A kutilmile - nelituju tě
- radioelectrum
dobrman píše:myslím, že se toho nedočkáme. Kolikrát už se psalo o nějakých nových článcích "revolučního typu" a kde jsou?
A co LiFePO4, hm?
No a proč zůstat u sodíku, můžeme pokračovat dál. Máme tu draslík, rubidium a nakonec zlatý hřeb - roztomilé cesium. A na nákup baterek budeme potřebovat zbrojní průkaz.
Potřeboval bych cca 3-4ks s REÁLNOU, ne jen papírovou kapacitou okolo 2000mAh. Více je vzhledem k velikosti AA asi technicky nereálné.
Mám tu jeden takový shit - zelený obal, označení "GIF" Flashlight Expert TR14500, 2.500mAh Li-ion, 3,7V. Koupený na zkoušku v nějakém batteryshopu.
Jasná blbost /ostatně aby nebyla za ty peníze, jen 99Kč/, nic jsem za ty prachy nečekal, ale v reálu je to asi tak čtvrtina. Tedy okolo 600mAh.
A chová se dost divně, při vybíjení proudem 300mA topí jak blázen.
Můžete doporučit nějaký konkrétní, seriózní výrobek konkrétní firmy?
Díkes.
Během relativně krátké doby by jsme nepotřebovali benzin ani naftu a přesto se tu budou prodávat ještě dlouho i když jsou dnes technologie, které by nám umožnily jezdit auty takřka zadarmo. Jenže to nikdo z bohatých nechce a prodávat se musí. Dnes se stačí podívat na výrobky v jaké kvalitě se dělají. Schválně se to dělá, aby se značně omezila životnost a zítra jsi musel běžet do obchodu koupit nové. Třeba teď jsem měl takový rozhovor proč se dává na NUC Intel pasivní větráček 🤐 malých rozměrů a nechladí se větším chladičem pasivním chladičem nebo třeba ventilátorem tichou Noctuou. Prostě o to není ze strany výrobců zájem. Radši ať to hrčí jako vrtačka a ty si budeš otrávený za rok kupovat něco jiného. Nebo jsou např. dávno vyvinuty žárovky, které jsou takřka nezničitelné. Jenže kdyby žárovka vydržela sto let výrobce zkrachuje.