Radiostanica PR22
Moderátor: Moderátoři
Radiostanica PR22
Viem ze 78Mhz je sdilene pasmo, najradsej by som tie vysielacky dostal na tutu frekvenciu. Neviete niekto o preladeni? Viem ze tam treba vymenit 2 krystaly. Mam tu este jednu co pracuje na tych 78mhz, ale je iba jedna a ja potrebujem dve.
Mam tu zoznam frekvencii BANDPLANSK ale tam ta 82Mhz neni.
Vdaka za rady.
75,2-87,5MHz pro:
Defence systems (armáda)
PMR
Short Range Devices (zařízení s krátkým dosahem)
Další odkazy najdeš také v http://www.efis.dk/search/general , případně pár odkazů, v nichž je dalších pár odkazů je i na http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=14077
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Co se týká pásma kolem 80Mhz, dost to ruší nekvalitní polský zesilovače, takže stačí jeden spořivej soused a je hned o starosti postaraný. Na druhou stranu u nás už spoustu let v tomhle pásmu vysílají někteří 15-25W do externí antény na sice povolených kmitočtech, ovšem pro zařízení s pevně zabudovanou anténou a výkonem tuším do 5W, a nikdy s tím problémy neměli. Kde není žalobce, není soudce a dokud tě někdo neudá, ČTU na tím přivře obě oči. Alespoň v okolí Brna (a je to dobře, co by taky "důchodcům" už zbylo, kdyby jim sebrali jejich "bulhary" či "vé-erky"a museli by si volat mobilem)...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Ale to vysielanie bude take: Cau, ako zijes? Ja v pohode... Kedy pojdes von? ...a podobne
Myslis ze za tu chvilku by ma STU vypatralo?
Tym vé-erky myslis automobilove stanice VR22 a pod? Mal by som moznost mat dve doma, ale asi mi budu naprd...tiez idu na 82Mhz.
PabloX píše:Da sa povedat ze uprostred mesta...mam tu aj spojarov, takze...
Ale to vysielanie bude take: Cau, ako zijes? Ja v pohode... Kedy pojdes von? ...a podobne
Myslis ze za tu chvilku by ma STU vypatralo?
Tym vé-erky myslis automobilove stanice VR22 a pod? Mal by som moznost mat dve doma, ale asi mi budu naprd...tiez idu na 82Mhz.
VR22 jsou perfektní, dají se přeladit (88 - 108 MHz) a použít na FM vysílače
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Meral som odber pri vysielani, ukazalo mi to 0,5A, myslite ze by som mohol pouzit menic z 5V na 12V pre jej napajanie, nechce sa mi tam pchat akumulator. Na napajanie menica by som pouzil 4 nabijacie clanky NiMH.
Nemate nejaku jednoduchu schemu toho menica z 5V na 12V s vystupnym prudom 0,5A, slo by ho urobit s 555kou?
PR
Jinak baterie se dají dodnes sehnat - na internetu je nabízí víc firem, ale ta cena lidová není. Je složená z deseti NiCd knoflíkových článků tak by v nouzi šla snad i vyrobit umístěním samostatných článků do vhodné plastové trubky. Měnič bych moc nedoporučoval z důvodu možného rušení.