Zakázková výroba trafa případně koupě trafoplechů

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Neniu

Zakázková výroba trafa případně koupě trafoplechů

#1 Příspěvek od Neniu »

Hledáním zde na fóru se mi podařilo sice nějaké informace najít, ale nejnovější jsou z roku 2013 a to je, přeci jenom, již pár let dozadu. Možná se situace změnila.

Potřebuji takové netypické trafo a tak nezbývá, než jej nechat vyrobit. Vím, že to není úplně nejlevnější záležitost, ale dá se to přežít. Mám dobrou zkušenost s trafy od Tronicu (www.trafo.cz) nicméně na mojí nedávnou poptávku trafa neráčili ani reagovat. Asi žijí v blahobytu a jedno malé trafo je nevytrhne.

Máte někdo nějakou oblíbenou firmu, kde se dá nechat vyrobit trafo, kde to udělají dobře, kvalitně, rádi a nestojí to majlant? Ideálně v české kotlině, ale není to vyloženě podmínka.

Případně, dají se dneska ještě někde koupit trafoplechy? V množství menším, než malém. Domluvit se v hutích na výrobě padesáti tun plechů také umím, ale tolik jich nepotřebuji :-D
Jsem na cestě k šípku.
frpr666

#2 Příspěvek od frpr666 »

A zkoušel jsi tam zatelefonovat ?
Osobní přístup je vždy lepší...
Edit 1. možná, když napíšeš do jaké aplikace to je, možná, že vystačíš s nějakým sér. vyráběným typem...
Michal22

#3 Příspěvek od Michal22 »

Já měl vždy dobrí zkušenosti s firmou Elektrokov.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Neniu

#4 Příspěvek od Neniu »

Nebaví mě telefonovat, raději používám klávesnici. A pokud někdo má na webu kontaktní a poptávkový formulář, tak by jej také mohl používat. Možná to ještě zkusím, ale tak si chci rozšířit obzory.

Je to trafo do jedné pofidérní zkoušečky a je třeba trafo pro dvoucestný usměrňovač 300V / 20 mA + 6,3 V / 1A :D A chci nové trafo, protože se může stát, že jich bude potřeba více a kdo pak má shánět stejná stará trafa. Nové se jen nechá znovu vyrobit.
Jsem na cestě k šípku.
frpr666

#5 Příspěvek od frpr666 »

@Nebaví mě telefonovat
ono není na tom nic složitého, stačí vytočit číslo, říct dobrý den a sdělit své přání.
[edit1] toto není míněno jako urážka, toto je míněno jako rada. To je jedna z šablon, kterou lze použít pro telefonní hovory.

Samozřejmě schéma pofidérní zkoušečky je vítáno. Třeba půjde jedno trafo nahradit dvěma: 230V/230V a 230V/6V
Naposledy upravil(a) frpr666 dne 13 bře 2017, 22:39, celkem upraveno 2 x.
kovar

#6 Příspěvek od kovar »

co to má být za trafo?
máš nějaké foto?
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
Neniu

#7 Příspěvek od Neniu »

frpr666 píše:ono není na tom nic složitého, stačí vytočit číslo, říct dobrý den a sdělit své přání.

Nemusíš mě urážet, sice o své inteligenci nemám valné mínění, ale dement nejsem.

frpr666 píše:Samozřejmě schéma pofidérní zkoušečky je vítáno. Třeba půjde jedno trafo nahradit dvěma: 230V/230V a 230V/6V

Schéma ještě neexistuje, tedy v reálu, zatím jej mám jen v hlavě a zkoušečka (no spíše měřící přístroj) už byla i pokusně postavena právě s pomocí několika různých traf a laboratorního zdroje. A ano, šlo by použít i normální čtyři diody, ale já tam chci mít elektronku :oops:
Jsem na cestě k šípku.
Neniu

#8 Příspěvek od Neniu »

kovar píše:co to má být za trafo?

Trafo 2x 300 V / 20 mA + 6,3 V / 1 A

kovar píše:máš nějaké foto?

Nemám, protože neumím fotit do budoucnosti.
Jsem na cestě k šípku.
vladimir

#9 Příspěvek od vladimir »

http://www.svetloled.cz/28-transformatory

objednával jsem třeba jen 3-5 kusů,
vlastně i jen jeden a vždy stačilo pouze
udat parametry a zakázka byla brzy
vyřízena a kvalitně
gepard

#10 Příspěvek od gepard »

Mám dobrou zkušenost s PS electronic - mají zakázkovou výrobu traf. Vždy to byla kvalita (objednával jsem toroidy) a ke všemu každé trafo prošlo "zkouškou", jestli splňuje požadovanou normu. Zvolíš si co potřebuješ, vypíšeš vše, dle potřeby a jejich nabídky a spočítáš si i celkovou cenu za vše. Pokud by ses pro ně rozhodl, doporučuji ti nejdříve řádně prostudovat tento jejich "bulletin".
http://www.pselectronic.cz/pscenik/trmc2012.pdf
-- Gepard --
MetalGod

#11 Příspěvek od MetalGod »

Taky je motaj v Heřmaňáku. Akorát nevím, jestli tam nedělaj jen toroidy. Ale zakázkovou výrobu maj určitě.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Jenys
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Jenys »

Neniu píše:
Mám dobrou zkušenost s trafy od Tronicu (www.trafo.cz) nicméně na mojí nedávnou poptávku trafa neráčili ani reagovat. Asi žijí v blahobytu a jedno malé trafo je nevytrhne.

Já jsem u Troniku nechal navinout jednu malou tlumivku na svoji kostru a jednu cívku do buzení repra, byl jsem tam osobně a byli ochotní a udělali to jak jsem potřeboval.
V budoucnu si tam ještě nějaké totrafo nechám navinout.
Na maily to nefunuje, také mi neodpověděli. Fakt je lepší buď osobně, nebo telefonem.
Když něco nevíte...klidně se zeptejte :) Co vás nezabije, to vás posílí :) Jenys :)
Achab

#13 Příspěvek od Achab »

S PS-electronic mám taky dobré zkušenosti. Nestandardní požadavky je potřeba předem dohodnout a nejlíp upřesnit telefonicky aby nedošlo k omylu. Jde hlavně o to jestli zadané provedení nebo trafo dle vlastního výpočtu lze vyrobit tak aby na něj mohli dát certifikát ESČ a plnou záruku.
Jinak komunikace mailem je bez problémů, odpověď nejpozději druhý den. Zvolený termín dodání dodržují poměrně přesně - trafo dojde málokdy dřív. Ceník je z roku 2012 a při poslední objednávce se mi cena zdála asi o 15% vyšší. Ovšem šlo právě o nestandardní provedení.
hakamusai

#14 Příspěvek od hakamusai »

Viděl jsem reklamu na firmu ,která vyrámí trafa v Číně.Kvalitu nedovedu posoudit,nezkoušel jsem.
EKKAR

#15 Příspěvek od EKKAR »

Na ty bych si dal extra bacha, aby mi neposlali vinutí z bambusový mědi = poměděný oceli nebo dokonce poměděnýho hnilíku, šikmáci jsou všeho schopný ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“