Minibar ALDA
Moderátor: Moderátoři
Minibar ALDA
dost to světýlko blyká. Jinak jsem našel ve zdroji asi 4 elyty vadné, zvýšené ESR. Jinak ze zdroje má jít napájení pro topné tělísko,bohužel tam téměř nic nenaměřím. Neví někdo kolik by mnělo jít na to topné tělísko?Zdroj je sice docela složitý,ale neříkám že neopravitelný. Jenom schema by bodlo,můj strejda Google je na mně nějakej zlej a nechal mně ve štychu. Jestli jste to někdy dělal,poraďte prosím, teplé pivo není dobré.
A kutilmile - nelituju tě
PS: obidva trandy mali odstrelený obal kde bol napisaný typ, tak som tam dal tieto podla puzdra, može to byt tým že je slabý primár a nestačí vybudit sekundár na potrebný výkon?
Další takový zdroj měl vadný vazební kondenzátor v primáru výkonového trafa měniče (mezi středem 200V elektrolytů v usměrňovači a výkonovým spínačem) - místo 1 mikro měl kapacitu jen pár nF. Stačil podobný (opět ze starého PC zdroje) a výstup OK.
V jiném případě bylo vadné budicí trafo - opět stejné příznaky, naprázdno 12V, se zátěží 4A spadl výstup na polovinu a nešel doregulovat. Vrátil jsem jako neopravitelné, protože jsem nemínil bastlit a bádat, čím nahradit. Asi by šlo použít budicí tráfko z nějakého PC zdroje (je to obdobné zapojení) ale nemínil jsem mařit čas bádáním...
Pokud je závada v obvodu termiístoru, tak termistory hodnoty 10 k/20°C bývají opět běžně v PC zdrojích, kde se řídí otáčky větráku v závislosti na teplotě. Jestli to ale není jen k kontaktech nebo studený spoj někde v tomhle obvodu, na termistoru se nemá co pokazit - i když je od šikmookých.
A kutilmile - nelituju tě
Je to, při jeho vnitřním zapojení, až tak velký rozdíl???
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)