Krups EA8442 autotest
Moderátor: Moderátoři
Krups EA8442 autotest
Dnes ( opravoval jsem vcera ) volaji zenske ze to dela velke puky, vysvetlil jsem jim ze predtim jim to delalo male, ze to je ok, ale pry po kazde kave i pred to dela autotest ... Netusi nekdo proc?
Ale stejně pro začátek - to těsnění na termobloku (co prý propuštělo) není žádné řádné těsnění - je to spíš proklad mezi plastem a topným tělesem a jeho těsnící funkce se využívá jenom v případě, že se vysypává puk z varné komory. Opravdové těsnění varné komory je to na pístu (nebo jak píšeš válci), které má mizernou životnost a pokud netěsní, tak teče voda (nebo kafe) po topném tělese dolů (to těsnění pod bílým plastem to nezadrží). Takže je prostě potřeby vyměnit to těsnění pístu. Těsnění ve středu varné komory také možná bude chtít vyměnit, ale to je potřeba to presso opravdu trochu rozdělat a chytit šroubky z obou stran.
Dál - filtr ať buď mění, nebo vůbec nepoužívají. Má udávanou životnost 2 měsíce nejen z důvodu toho, aby si výrobci namastili kapsy, ale i z důvodu hygienického - po těch třech letech už může být ve filtru slušně živo.
Teď to hlavní - u těchto novějších press se počítá délka mletí mlýnku podle výsledné výšky kávového puku. Výška kávového puku se měří podle délky dráhy, co ujede hydraulický válec při stlačování kafe. Délka dráhy se počítá podle objemu vody, co se vejde do hydraulického válce. Objem vody se měří průtokoměrem. Když se v tomto řetězci cokoliv pokazí, tak presso začne dělat psí kusy (ono mu stačí, když dojde káva a začne mlet zničeho nic třeba 3cm vysoké puky, které nejdou vyhodit), takže opravovat něco takového je na mrtvicu.
dekuji moc za vycerpavajici odpoved. Omlouvam se za psani, skace po me porad holka s teplotou, mam ji ted na starosti.
Foto uz je asi zbytecne, presne jsi mi to vysvetlil.
Filtr byl menen, jen ted jim to hlasilo, s tim pocitaji, doporucil jsem jim ho vyhodit a obcas na prani kafevaru to vzit durgolem.
Cele to tedy rozdelam a znovu zkontroluji, zkouknu rouvnou i tedy ten vyhazovak kavy v mlynku.
Pripadne tedy vymenim celou sparovacku ...
Jeste jednou moc dekuji a preji mnoho uspechu.
Dan
Momentálně žádný psaný postup u sebe nemám (ani jsem ho zatím moc nepotřeboval), tak to zkusím zítra ráno nějak sesmolit a poslat do SZ. Nemůžu se ale zaručit, že to bude určitě fungovat - u těchto kávovarů je možné všechno.
Nekde jsi psal ze by snad mohl byt ten pripravek - gumovy puk, necim nahrazen ...
Kazdopadne moc dekuji za ochotu, uz to potrebuji poslat pryc, manzelka me nadava ze jsou vsude po kuchyni kusy kavovaru. A hlavne nemaji co v praci pit ...
Diky, diky, diky ...
Dan