Talíř pro Tesla gramo

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Zaky

#16 Příspěvek od Zaky »

Takový kontakt jen po obvodu je i strojařsky správný, celoplošně by to být nemělo, i při sebemenší nerovnosti nebo nečistotě by to pak na sobě neleželo rovnoběžně a navíc by to mohlo "vaklat" :-)
Naposledy upravil(a) Zaky dne 16 bře 2017, 14:08, celkem upraveno 1 x.
mspacil

#17 Příspěvek od mspacil »

Ano, taky mě to napadlo.
Jsou to sice drobnosti, ale důležité, no kdyby soudruzi neudělali kdysi chybu tak ani není co řešit.
Díky
konosuke

#18 Příspěvek od konosuke »

ani lisovanej talíř z plechu oceli nemagnetické nerezky tř.17 nemusí bejt od věci, vhodný ohraňovací lis zvládá až tl. 10mm ale centrování a přesnost...přesnost, to není vstupní dekl do tanku
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
rudolf02

#19 Příspěvek od rudolf02 »

No, já nevím, ale toho černého (železo) bych se nebál. Jak kolega píše výše, u řady 420, 430 problém není. Přiznám se ale, že jsem nezkoušel jejich magnetismus. Nevím, kolik talířů chceš, ale kusovku nabízí pan Zatloukal kolem tisícovky (?). Jinak ty talíře jsou dynamicky vyvažovány.
http://www.gramofony.wz.cz/
mspacil

#20 Příspěvek od mspacil »

Právě že to není kusovka, to bych neřešil.
Vím že se to ještě dvěma způsoby vyvažuje, ale myslím si že při dnešní přesnosti strojů a faktu že to je na tyhle gramofony tak snad to bude stačit jen vysoustružit.
Pana Zatloukala znám.
Díky
konosuke

#21 Příspěvek od konosuke »

nabízí se možnost vypálit kotouč laserem, velmi přesné tl.materiálu (plechu) až 20mm a opracovat polotovar dále do finální podoby
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“