Vysokotlaká myčka Noell

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Celeron

#16 Příspěvek od Celeron »

Já si to myslel. Ale s výtlakem je to u každýho jinak. :wink:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
termit256

#17 Příspěvek od termit256 »

Pri nizkem vstupnim tlaku vody (nasavani z velkeho sudu kde voda tekla prakticky samospadem) dochazelo k vyrazne vetsimu opotrebeni vymenitelnich dilu jako pistky, manzety, ventily apod. Technik od vyrobce rikal, ze sice v navodu pisou ze si cerpadlo trochu nasaje, ale neni dobre ho tak provozovat. Pisty pry v tomto rezimu rotuji, dochazi tam k ruznym mikrokavitacim, vibracim apod. Podle mne presne nevedel proc se tak deje, ale v kazdem pripade to muzu z praxe potvrdit. Kdyz jsme nasadili aspon blbe obehove cerpadlo z topeni, servisnich zasahu dramaticky ubylo.
Celeron

#18 Příspěvek od Celeron »

Takže do sudu dát třeba vrtulovou kalovku? Jenže ta má proti myčce několikařádově větší průtok. Nepojede potom totálně přetížená do velkýho výstupního tlaku a neodprdne to na přehřátí?
Díky
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
termit256

#19 Příspěvek od termit256 »

O kalovku bych nemel strach. Tam je jen takova "vrtulka" ktera honi vodu do trubky, teda aspon u tech co mame. Kdyz nebude prutok, podle mne se nic nestane. Pro jistotu muzes zkusit zmerit odber proudu pri zacpani trubky, pripadne tam dat nejaky bypass tenci hadici.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“