Co jste přinesli zajímavého ze sběrného dvora 3

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
radioelectrum

#226 Příspěvek od radioelectrum »

Je pěkné počasí takže lidi te´d začnou vyhazovat ve velkém.
Mnohdy to jsou opravdové skvosty a jim to nic neříká.
tak ať máte se máte zde čím chlubit !
PixelOrgy

#227 Příspěvek od PixelOrgy »

Moc peknej national.... vypada zanovne...

Ja videl u kontejneru minulej tyden nejakou starou arkadovou hru - automat, ale bez toho spodku na mince, bohuzel po ceste z prace byla fuc :-(

Jsem poucen, a priste zastavim i za cenu kratkeho zpozdeni :-)
xsc

#228 Příspěvek od xsc »

konosuke píše:velmi podobnej jak ten citovaný ze SD byl National RQ-203-SDA též s jedním točítkem pro všechny pohybové funkce mechaniky akorát bez rádia, jestli měl dinku pro evropský trh to si již nevzpomenu, je to pár desetiletí zpět
DIN neměl, ale byla k němu šňůra DIN-Jack + dynamický mikrofon (mizerný).
konosuke

#229 Příspěvek od konosuke »

u těch středně drahých bateriových japanů (JVC, Sanyo, Hitachi...) mě děsně štvalo řešení audio výstupu pro zesil nebo druhý magič konektorem jack 3.5mm EX.SP tedy připojené paralelně k repráku ! no sorry, tohle by snad nepoužil průměrný bastlíř - dráteník z Dolní Mokré
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
xsc

#230 Příspěvek od xsc »

To je dáno použitím. Japonec to měl jako hračku na cesty. Připojit k tomu zesilovač by ho ani nenapadlo, na to měl jiný stroj.
konosuke

#231 Příspěvek od konosuke »

asi máš pravdu, navíc kopírovat záznam tape-to-tape nebylo v civilizaci běžným zdrojem nahrávky, měli dostupné LP a origoš nahrané audio kazety
http://stareveci.cz/cs/ostatni/1579-kaz ... 2519e.html
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
radioelectrum

#232 Příspěvek od radioelectrum »

PixelOrgy píše:Moc peknej national.... vypada zanovne...

Ja videl u kontejneru minulej tyden nejakou starou arkadovou hru - automat, ale bez toho spodku na mince, bohuzel po ceste z prace byla fuc :-(

Jsem poucen, a priste zastavim i za cenu kratkeho zpozdeni :-)
Chce to brát hned, každou chvíli je tam nějaký mědilovec co rozmlátí věc klidně i kvůli pár gramům kovu.
PixelOrgy

#233 Příspěvek od PixelOrgy »

Tohle zmizelo komplet "beze stopy", spis se to nekomu taky libilo. Byla to takova ta drevena bedna, na ni jsem tam videl 2x joystick atp... Stal jsem jen na semaforu, a lezelo to vedle u chodniku u kontejneru... njn, priste zastavim hned za rohem, a dobehnu pro dalsi pripadnou zajimavou vec :-)
rnbw

#234 Příspěvek od rnbw »

Isiel som vyhodit ziarivky do predajne (maju tam taky "odpadovy" kutik) a tam som zbadal 8-bitovu ISA sietovku DTK PCI-003V2 (rok 1991) a VLB grafiku QDI CLVGA5432XVL (rok 1993). Urcite tam boli aj dalsie zaujimave veci, ale nechcel som sa tam prehrabavat - zobral som tieto dve karty zvrchu a zmizol.
radioelectrum

#235 Příspěvek od radioelectrum »

nový přírůstek 632A:
po vyčištění pojistek a napružení jejich kontaktů funguje. Uvnitř jsou sice nějaké zásahy, ale není to tak hrozné, horší to je se skříní,ta má dosti hluboké škrábance.
Přílohy
Schránka 01.jpg
(35.32 KiB) Staženo 70 x
P1240492.jpg
(116.11 KiB) Staženo 36 x
Naposledy upravil(a) radioelectrum dne 04 dub 2017, 08:08, celkem upraveno 1 x.
starecd

#236 Příspěvek od starecd »

Dřevo se dá snadněji opravit než plast.
konosuke

#237 Příspěvek od konosuke »

Získals moc pěknej historickej Tesla receiver, dekl se dá přebrousit a stříknout bezbarvým nitroemailem, obě pásma VKV (západ jenom do 104 MHz ale co)
RIAA korekčák pro gramo, nf výkon 2x6W trochu málo ale pro běžný poslech vystačí.
radioelectrum

#238 Příspěvek od radioelectrum »

včera jsem pořídil opravdový skvost. Né obyčejnou placatou televizi 16K 4D teraband, hyperinteligent, tlustou 15nm, ale pořádný ruský TV. A je nejen že bezolovlaný, ale není pájený vůbec. Prý se o tuto technologii pokoušeli i u NASA, ale nezvládli to a od toho ustoupili. Asi to nedovedli od soudruhů z SSSR okopírovat. Některé jiné věci dovedli amíci od soudruhů z SSSR okopírovat tak dobře že je uvedli na trh dříve než to v SSSR stačili vymyslet, ale v tomto případě tomu tak nebylo. Prý mívají pouze porblém s hlavními elyty. Tak jsem zvědavý jestli tento rozchodím. Dále jsem dovezl gramorádio SONÁTA a autodráhu ITES. lidé začali dělat velké jarní úklidy.
Přílohy
P1240470.jpg
(114.81 KiB) Staženo 113 x
P1240467.jpg
(109.45 KiB) Staženo 110 x
rnbw

#239 Příspěvek od rnbw »

Pri kontajneroch som nasiel vysavac ETA 2406. Myslel som, ze vyberiem motor a pouzijem v inom vysavaci - ale je uplne iny. Mozno si nakoniec necham tento.
Bolo tam nejake mensie vrecko (vobec tam nepasovalo) a cele to bolo brutalne zasrate od tehloveho prachu. Motor na lab. zdroji bezi, tak to zajtra skusim zlozit.
Celeron

#240 Příspěvek od Celeron »

radioelectrum píše:včera jsem pořídil opravdový skvost. A je nejen že bezolovlaný, ale není pájený vůbec.

To jsem kdysi přivezl na rozebrání :) Součástky byly na takových pinových lištách a ve spoji byla kulička mosazi nebo co. V celý TV byly pájený jen skleněný diody s plochejma páskovejma vývodama. :wink: Asi by germánium to svařování nepřežilo.
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“