zesilovač pro Subwoofery

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
imhotepcz

zesilovač pro Subwoofery

#1 Příspěvek od imhotepcz »

Sháním zesilovač pro Subwoofery, mam dva takové ty velké sony od colosea, ale nemají zesilovač tak potřebuji zesilovač s děličem kmitočtu cca 2x60-80W 8Ω
Naposledy upravil(a) imhotepcz dne 19 bře 2017, 15:25, celkem upraveno 1 x.
dred

#2 Příspěvek od dred »

čo chceš
- kúpiť hotové
- poskladať z hotových dielov - stavebnica
- urobiť od začiatku - DPS,súčiastky,urobiť si sám
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#3 Příspěvek od PeteBurns »

Subworfery? To je nejaka pekelna novinka? :twisted:
sinclair

#4 Příspěvek od sinclair »

Ještě jsou supwolfery, supevolfery a subvolfery - každý z nich je něco úplně jiného.
Ale pro Tebe bude nejlepší, když navštívíš stránky firmy Dexon a koupíš si tam zesilovací modul, určený přímo do té věci, co chceš stavět.
Má to označení ZS250 či ZS260 a mají tam určitě ještě i jiné na výběr. Nějaké subworferové zesilovací moduly k vestavbě prodává i firma Conrad, tam se taky podívej.
Já tu sice mám jeden takový podobný navíc, úplně nový a patří původně do supewolferu HECO Aleva, model Sub 25A, s 10" reproduktorem.
Ale je to třída D a má jen něco okolo 150W do 4 ohmů.
Takový výkon pro Tebe bude asi hodně málo, basáky z Colossea hodně sežerou :-), takže zkus radši ten Dexon.
Jestli chceš při nějakém akčňáku a střílečkách zabít dvě mouchy jednou ranou - pořádně zatřást barákem, že máš suprdupr aparát a ještě navíc nasrat sousedy, tak tohle je nejkratší cesta k výsledku :-)
Ty moduly z Dexonu jsou úžasně výkonný a mají i dobrou výbavu.
imhotepcz

#5 Příspěvek od imhotepcz »

PeteBurns píše:Subworfery? To je nejaka pekelna novinka? :twisted:

tak buď mě chcete buzerovat nebo pomoct. sem to opravil21 máš radost?
imhotepcz

#6 Příspěvek od imhotepcz »

sinclair píše:Ještě jsou supwolfery, supevolfery a subvolfery - každý z nich je něco úplně jiného.
Ale pro Tebe bude nejlepší, když navštívíš stránky firmy Dexon a koupíš si tam zesilovací modul, určený přímo do té věci, co chceš stavět.
Má to označení ZS250 či ZS260 a mají tam určitě ještě i jiné na výběr. Nějaké subworferové zesilovací moduly k vestavbě prodává i firma Conrad, tam se taky podívej.
Já tu sice mám jeden takový podobný navíc, úplně nový a patří původně do supewolferu HECO Aleva, model Sub 25A, s 10" reproduktorem.
Ale je to třída D a má jen něco okolo 150W do 4 ohmů.
Takový výkon pro Tebe bude asi hodně málo, basáky z Colossea hodně sežerou :-), takže zkus radši ten Dexon.
Jestli chceš při nějakém akčňáku a střílečkách zabít dvě mouchy jednou ranou - pořádně zatřást barákem, že máš suprdupr aparát a ještě navíc nasrat sousedy, tak tohle je nejkratší cesta k výsledku :-)
Ty moduly z Dexonu jsou úžasně výkonný a mají i dobrou výbavu.

Přesně to je to co hledám, díky. Akorát se mýlíš v tom že hodně sežerou, pač má jen 80W.
sinclair

#7 Příspěvek od sinclair »

No tak hlavně, že to vyhovuje.
Počítej ale s jejich opravdu nízkou citlivostí /těch repro z Colossea/. Pokud je na nich přímo napsáno 80W a máš dva osmiohmové, budeš potřebovat zesilovač, který dává aspoň 250W do 4ohmů - reproduktory pak spojíš paralelně.
Půjde ještě o to, zda těch 80W na reproduktorech je pravda, zda je to trvalý příkon, který snesou, nebo jen špičkový, který snesou pár sekund.
Ten výkon by teoreticky některý z těch Drexonů měl dát, tedy aspoň po dobu záruky :-) Pokud Drexon napíše 250W, tak 200 to dávat bude :-)
ok1hga

#8 Příspěvek od ok1hga »

. . . a není u Colosea jen jeden subwoofer ?
a možná bude mít i dva repráky uvnitř . . .
sinclair

#9 Příspěvek od sinclair »

No, psal "zesilovač" v jednotném čísle, tak jsem to pochopil tak, že má dva stejné reproduktory, chce je dát oba do jedné bedny a k tomu modul zesilovače.
Ony by subwoofery do 100Hz ve stereu moc smyslu ani neměly.
Směrová lokalizace je do cca 300-400Hz skoro nemožná, nehledě k tomu, že množství komerčních nahrávek má spodek buď přímo mono, nebo téměř totožný. Paradoxně nejvíc efektů na nejnižších kmitočtech mají severští metalisti. Ty jejich dvojšlapáky, každý z jiné bedny, to je chuťovka :-)
Naposledy upravil(a) sinclair dne 19 bře 2017, 16:39, celkem upraveno 1 x.
ok1hga

#10 Příspěvek od ok1hga »

imhotepcz píše:Sháním zesilovač pro Subwoofery, mam dva takové ty velké sony od colosea, ale nemají zesilovač tak potřebuji zesilovač s děličem kmitočtu cca 2x60-80W 8Ω

vůbec by nebylo od věci, lépe specifikovat co vlastně máš . . .
případně sem dát fotku štítku na těch dvou kouscích . . .

na mě to dělá dojem, že má jen ty dvě dvoupásmové bedýnky,
ale nazývá je "subwoofery"
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#11 Příspěvek od PeteBurns »

imhotepcz píše:tak buď mě chcete buzerovat nebo pomoct. sem to opravil21 máš radost?

Ako vidis, da sa oboje naraz - radost by si mal mat v prvom rade ty, ze konecne po ktovieakej dlhej dobe vies, ako sa to spravne pise, vyslovnost zatial nemam moznost posudit ;)
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“