Tak že pánové. Děkuji že všechny odpovědi, krásně se ukázalo, který jak musí každý omezenec, který si nevidí ani na špičku svého pe....., pardon nosu, odpovídat za každou cenu.
Předně pro každého stěžovače na Arduino malý dotaz. Co si myslíte o stavebnici Merkur? Já si myslím, že je to až nepříjemné zjednodušení, protože odvádí člověka od podstaty. Vyvrtání díry, použití zahlubovače, závitníku atp. Proč to tenkrát navrhovali, dyť díky tomu teď nikdo neumí pořádně udělat díru, ale stavět bagry, to by jim šlo. Co na tom, že právě díky merkuru jsme u nás, jako první na světě, vyrobili kontaktní čočky. Lidi prosím zamyslete se, co objevů udělali normální lidi díky tomu, že měli přístup k technologiím, které byli schopni zvládnout. Pochopte, že pro pokrok není nutné rozumět všemu, přece díky tomu, že školy, a potažmo vše co se učíme od začátku, zavádí abstrakci nad některými jevy a pojmy. Proto jsme civilizaci mohli někam posunout. Přeci nemůžu dítě v páté třídě učit o teorii relativity a ohybu prostoru, když můžu učit o gravitaci (pustíš meloun ze střechy, udělá to bác). Ano, je to zjednodušení, ale přeci o to jde. Vybídnout člověka k dalšímu poznání, motivovat ho, ne udusit hned na začátku. Kolik z vás diskutujících začínalo úplným odvozením ohmova zákonu? Kolik z vás by se dnes elektřině věnovalo?
Můj dotaz, ano uvědomuji si, nebezpečný pro lidstvo, na někoho mohl působit přihlouple, ale je to z toho důvodu, že moje životní dráha se ubírá úplně jinudy, než čtenáře. Moje pracovní náplň je úplně jiná, než můj koníček. Že si hraju s věcmi, jako je ovládání vrat jedním tlačítkem, musí některé přivést k nepříčetnosti, protože jsem nečetl celý datasheet a dokonce nečetl několik knih o programování v asembleru, ale napsal to v C!!! Čeho se mi tedy dostane na fóru o bastlení? A teď si užijem trochu definic, aneb jak toto slovo vnímají ostatní:
Aneb co dělat, když přístroj, který zrovna potřebujeme, nikdo nevyrábí nebo je zbytečně drahý. Nažhavte páječku a oprašte Ohmův zákon - jdeme bastlit!
(
http://mircosoft.mzf.cz/elektro-navody.htm)
Vítám na svých stránkách všechny příznivce bastlení a ty, co si rádi hrají s elektronikou.
(
http://vencovo-bastleni.wz.cz/)
A další...
To bylo jen několik stránek věnující se tématu. Až budu chtít postavit atomový reaktor (a věřím, že několik z vás jej už má doma), určitě nepůjdu na toto fórum o radu s tím, kde sehnat plutonium. A mám pokračovat dál? Kdo nám všem idiotům vymyslel teorii relativity, jež jsem zmiňoval? Byl to fyzik, možná později, ale prvně byl to zaměstnanec patentového úřadu.
Tak co, pořád narážíme na svoji omezenost, nejsme schopni připustit jakékoli zjednodušení? Proč tedy na tyto stránky přistupujete z internetového prohlížeče? Vždyť můžete používat příkazový řádek ne? Je to tak jednoduché. Příkazový řádek je jednodušší, nepotřebujete výkonný HW, protože na co, že? Atd. Používáte operační systém, který zavedl obrovskou míru abstrakce a celý svět posunul do úplně jiné dimenze využívání techniky? Proč to děláte? Když už si tu úplně OT tlacháme, tak mi to zodpovězte. Nebo používáte telefon a úplně blbou aplikací a blbnete s ní? Ne pardon, nechci se do nikoho obouvat, tady mají všichni telefon striktně tlačítkový, který je jen volání. Prosím vytáhněte si jeho obrovskou baterku odněkud. Tlačí Vám na mozek...