nedávno jsem si do auta udělal emulátor CD měniče pro pouštění hudby z telefonu přes AUX a rád bych to vyšperkoval a to tak, že bych chtěl posunutí skladeb v telefonu přepínat zmáčknutím tlačítka na středovém panelu.
Mám telefon s adroidem 6.0 a tam lze jedním a tím samým tlačítkem skladbu zastavit, posunout vpřed nebo zpět tím, že tlačítko spojí na 3,5 jacku prsten pro mikrofon se zemí. Pro stop se zmáčkne 1x, pro skladbu vpřed 2x a pro zpět 3x.
Jak to udělat nejjednodušeji, abych měl na panelu auta 3 tlačítka, kdy každé tlačítko by mělo jedno z výše zmíněných funkcí? Tedy, že tlačítko by vyslalo signál do IO a ten by podle toho jaké se zmáčklo tlačítko udělal 1,2 nebo 3 pulsy.
Možná bych to dokázal udělat pomocí Arduina nano, ale to mi přijde příliš složité, pro takto poměrně jednoduchou úlohu.
Přikládám i obrázek zapojení jak posuv skladeb fungoval na Android do 4.0. U novějších verzí Androidu se odpory vřazené do obvodu používají pro hlasitost a posuv skladem se provádí jak jsem již zmínil pomocí jednoho zkratovacího tlačítka.
PS.: Aplikace do telefonu, které by změnili funkce tlačítek jsem již zkoušel a žádná nefunguje.
Předem děkuji za jakékoli rady
Moti