Jaký STB DVB-T2

Zkušenosti a problémy s příjmem analogových i digiálních signálů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
starecd

#16 Příspěvek od starecd »

Nemyslel jsem USB, ale na co HDMI? Dobře, když nemůžou být scarty 2, proč jsem našel jen 2 settoboxy s 2tunery.
p32:kup si něco s červeným displejem a uvidíš, jak dlouho se do něho vydržíš dívat. Stačí jedna 🤐 LED na stanby.
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

Lebo HDMI je na vsetkych dnes vyrabanych televizoroch, takze je prirodzene, ze bude na vsetkych set-top boxoch.

Ja som napriklad vcera skusal set-top box Magio Go a ten ma (okrem HDMI) analogovy vystup len vo forme 4-poloveho 3,5mm jacku. Pre istotu k nemu ani nedodavaju kabel. Vedia preco - ked som to pripojil, tak som zistil, ze vystup je v NTSC a neda sa to nijako nastavit... :roll:
kokun

#18 Příspěvek od kokun »

Má SCART, ale má taky ještě i HDMI (pro něj zbytečný), takže se mu nechce za něj (navíc) platit :lol:
Honza - kokúň

#19 Příspěvek od starecd »

No a ty bys kupoval, co nepotřebuješ, tenhle settobox sice po opravě, ale funguje. Viděl jsem stejnou značku, ale nikde jsem ji nevygooglil.
kokun

#20 Příspěvek od kokun »

starecd píše:No, co si někdo zadal, to se vyrábí, hlavně, že všude musí být HDMI, na to kulové, co tam dávají?

Jenže výrobce, někde na dálném východě, to nevyrábí jen pro nás. A je mu absolutně putna, co "tam dávají" u nás.
Tak si nechej zakázkově vyrobit jeden kus extra pro sebe - bez toho HDMI.
Výrobce ušetří jeden konektor, ale tobě naúčtuje pětinásobek za nestandardní výrobek - a to se oplatí 8O :lol:

Nwm co právě teď řešíš.
Opravený Strong ti funguje a pokud vydrží ještě pár let, tak ho pak vyhodíš (i s CRT) s koncem DVB-T.
Dnes sháníš STB DVB-T2 bez HDMI a až to DVB-T2 budeš skutečně potřebovat přijímat, tak ti pak bude chybět.
A je skutečně už r. 2017. Dnes nedostane certifikaci „DVB-T2 ověřeno“ od ČRa pomalu žádný STB, který nepodporuje HbbTV. A nejenže HbbTV, ale přímo verzi 1.5.
A ty tu řešíš SCART (vs. HDMI) na starou CRT telku 8O

EDIT:
Pokud bys měl zájem, mohu ti nabídnout dvojtunerový STB Homecast T3102, který má nejen 2 SCARTy, ale i RF modulátor (v TP stavu - min. použitý) :wink:
Honza - kokúň

#21 Příspěvek od starecd »

Nepotřebuju HDMI, nepotřebuju chytrý telefon, televizi stejně tak chytrou, vše vydrží maximálně 3roky a jde to do šrotu(pardon na recyklaci).
Jsem staromil a nepotřebuju pořizovat výše uvedené přístroje pokaždé, když se objeví nový model. Zastřelte mě.
Minulý týden jsem byl u doktorky a vedle v čekárně seděla mladá. Tablet na klíně, knížku nevím na co a každé 2minuty vytahovala z kapsy mobil a teď rozumujte.
Zaky

#22 Příspěvek od Zaky »

No vidíš, nejsem ještě tak starý, TV s HDMI mám, ale zase nepotřebuji (zatím) settopbox pro HEVC, stejně se na to, co blejou do vzduchu, nedá koukat, je to škoda času :-)
BIDLO

#23 Příspěvek od BIDLO »

starecd píše:Nepotřebuju HDMI, nepotřebuju chytrý telefon, televizi stejně tak chytrou, vše vydrží maximálně 3roky a jde to do šrotu(pardon na recyklaci).
Jsem staromil a nepotřebuju pořizovat výše uvedené přístroje pokaždé, když se objeví nový model. Zastřelte mě.

Nikdo tu neříká aby sis kupoval každý nový model. Nicméně pokud to bereš takto, tak to si fakt raději nepořizuj nic a koukej z okna. Je to zadarmo.
P.S. Nedávno jsem dával pryč černobílého Merkura, škoda mohl jsem nabídnout.
p32

#24 Příspěvek od p32 »

starecd píše:p32:kup si něco s červeným displejem a uvidíš, jak dlouho se do něho vydržíš dívat. Stačí jedna 🤐 LED na stanby.

Však jsem ti odpověděl : "No tak si vem Evolveo Omega T2, ten je zelený. "
Nebo jsi barvoslepý? Ano, červená může dělat blbě tomu, co má začínající zelený zákal a neví o tom a všeobecně se dá ten svit ztlumit, ale moje poznámka byla hlavně k levnému STB, o barvě displeje jsi měl psát ty a hned na začátku. :lol:
Nagant

#25 Příspěvek od Nagant »

Nemáte někdo set-top-box Strong SRT 8210 nebo SRT 8211?
Zajímalo by mne, jak vypadá EPG a Info (o pořadu), zda jsou čitelné i na CRT TVP.
breta1

#26 Příspěvek od breta1 »

Nechci to moc rozmazávat - kdo měl kdysi (Brno) UPC televizi a už nemá ale pořád má doma jejich kabel - (kanály DVBT 21 až 27).
Myslíte, že tam přidají i signál DVBT 2 ?
rnbw

#27 Příspěvek od rnbw »

Myslim, ze kablovky sa nebudu hrnut do zbytocneho prerabania svojej siete a vymeny set-top boxov.
xsc

#28 Příspěvek od xsc »

breta1 píše:Nechci to moc rozmazávat - kdo měl kdysi (Brno) UPC televizi a už nemá ale pořád má doma jejich kabel - (kanály DVBT 21 až 27).
Myslíte, že tam přidají i signál DVBT 2 ?
UPC si ty DVB-T muxy skládá sama, do DVB-T2 se hnát nebude. Jednak tam zatím není nic, co by nebylo v jejich DVB-T, navíc by si tím kanibalizovali DVB-C. Změna může nastat, až se objeví HD programy ČT v DVB-T2, pak by ty dva chybějící mohli přidat.
kokun

#29 Příspěvek od kokun »

Slovenská PLUSTELKA vysílá už nějaký čas v DVB-T2 ovšem "jen" s kodekem MPEG4 H.264 (nikoliv HEVC) - podobně jako např. DVB-T2 v Rakousku.
Doposud ke své službě poskytovala set-top-boxy Alma T300 HD, které ovšem zvládají jen ten kodek MPEG4 H.264.

Nyní ovšem již poskytují novější STB Alma iHD, který je perspektivní - tj. zvládá už novější kodek H.265/HEVC. (Zřejmě se i Plustelka připravuje na přechod vysílání v tomto "perpektivním" kodeku).

I když je tento STB prioritně používán pro Plustelku, začíná se objevovat i na českém trhu.
Poněvadž i k nám se konečně blíží spuštění přech. MUXu PS12, tak se zabývám myšlenkou, jak tento příjem co nejrozumněji zabezpečit, poněvadž náš 4 roky starý LED tvp Panasonic zvládne pouze kodek H.264. (A v březnu/dubnu by měly být spuštěny další MUXy - tentokrát se všemi programy ČT v HD rozlišení!)
A protože na něm hodně využíváme f-ci HbbTV, tak bych chtěl tuto možnost zachovat i v novém vysílání DVB-T2.
Avšak set-top-boxů vybavených f-cí HbbTV je na trhu jako šafránu. Když vynechám těch několik "combo přístrojů" (kombinace DVB-T2/Sat), tak už je tu snad jenom dvojice těchto (ne zrovna levných) TechniSatů.

Obracím se tímto na zde přítomné (nejen) slovenské kolegy, kteří Plustelku přijímají s tímto STB (Alma iHD), na jejich zkušenost a příp. spokojenost - sdělte i příp. nedostatky.
STB Alma iHD se mně totiž jeví jako slušný přístroj v porovnání "výkon/cena" a má i řadu dalších dobrých f-cí (viz např. tato specifikace) :wink:

EDIT:
Má tento STB pouze "integrovanou kartu Plustelka", anebo je možnost použití i jiné (externí) karty?
Nenašel jsem žádnou podrobnou recenzi na tento STB - při pohledu na zadní panel se mně jeví, že lze použít "mini-kartu" a zasunout ji do štěrbiny pod konektorem "VÝSTUP". Pokud by tato možnost byla, bylo by to jeho "další PLUS", pro příp. dekódování komečních TV, u kterých je "hrozba zpoplatnění" a tudíž nutnost kryptování.
Je to ještě "daleká" budoucnost, ale už probíhalo testovací vysílání v DVB-T2 s kartami SkyLink - tedy právě "Irdeto".
Zatím totiž není na trhu žádný STB s CI slotem, a jeho absence dost potenciálních kupců od koupě (takového STB) odrazuje :cry:

EDIT 2:
Tak při dalším hledání na NETu jsem narazil na příznivou zprávu.
Na str. AtosElektro jsem vyčetl následující:
Popis produktu:
Disponuje zabudovaným dekodérem Irdeto, do kterého stačí vložit aktivní kartu od operátora.

Technické parametry produktu
- čtečka karet Irdeto typu SIM (na zadním panelu přijímače)

Pokud by tedy budoucí karty disponovaly "vylamovacím čipem" (a kryptování by bylo v předpokládaném Irdetu), tak je toto potom první STB se čtečkou karet (a za příznivou cenu!) :prst:
Naposledy upravil(a) kokun dne 20 úno 2018, 18:59, celkem upraveno 1 x.
Honza - kokúň

#30 Příspěvek od TAKJAN »

Odpovědět

Zpět na „Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV, FM a dalších“