Rušení autorádia jiným spotřebičem

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
woody

#31 Příspěvek od woody »

Dík.
mi-ro

#32 Příspěvek od mi-ro »

Neberte to jako škodolibost, jen jsem zvědav, jak ta kouzla pomůžou.
..to bude jen ňákej odpůrek
EKKAR

#33 Příspěvek od EKKAR »

Woody - SZ jsem dostal, bohužel nemůžu na SZ odpovídat, takže tě poprosím o kontakt pomocí direct spojení buď přes ICQ, nebo přes Skype - ICQ mám pořád ještě v profilu a Skype mám "ekkar_z_bastlirny", domluvíme se soukromě tam.

P.S. nejspíš mám od Malty link na stejnou board-cam ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
woody

#34 Příspěvek od woody »

Malta má link nejspíš ode mne, jsem taky z SH.
Skype ani ICQ nemám, když tak sz na SH.
EKKAR

#35 Příspěvek od EKKAR »

Sorry - ale jestli sis nevšimnul, tak na SH už nechodím - kvůli konfliktu s člověkem, kterej si tam hraje na Boha - a nikomu to jak se zdá nevadí. Mně to vadí. Takže zbejvá buď mail, nebo telefon. Mail mám v profilu.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
woody

#36 Příspěvek od woody »

Že by ti tam vadila nějaká havěť?
Taky bych nejraději něj použil biolit. Jak se tak koukám, tak tam vadí více lidem.

Poslal jsem ti email.
EKKAR

#37 Příspěvek od EKKAR »

Jo - vosminohá = arachnoidní HÁVEĎ ...
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#38 Příspěvek od PeteBurns »

EKKAR píše:Skype mám "ekkar_z_bastlirny"...

A kto tam este okrem teba chodieva? :P
woody

#39 Příspěvek od woody »

Tak jen pro info, kameru se nepodařilo odrušit :(
Tak jsem zakoupil jinou a ta funguje jak má.
EKKAR

#40 Příspěvek od EKKAR »

Můžeš dát link na tu lepší? Já osobně jsem za to na číňana nastolicovanej, protože tu kameru jsem upravoval - a při napájení prodlužovací šňůrou ze zásuvky u ručky (koncernový "simply-clever" řešení) to rušení značně pokleslo, protože jsem nacpal do obou přívodů (jak žlutej - trvale napájenej, tak červenej - od zapalování) CLC filtry s toroidníma tlumivkama a novýma low-ESR elytama ještě přemostěnýma keramikou ... Bohužel celej měnič 12V/5V je v tý první kameře nestíněnej a při zavěšení kamery na vnitřní zpětný zrcátko se hodně přiblíží k patce antény umístěný nad čelním sklem. To ovšem samozřejmě šikmáka nezajímá ...
woody

#41 Příspěvek od woody »

Já nemám anténu u předního skla. Rapid má anténu vzadu na střeše.
Kameru jsem pro jistotu už koupil u nás https://www.isix.cz/gitup-viofo/gitup-- ... lcd-cerna/
Ještě mě napadlo, jestli by se nedal vyměnit celý měnič. Nerozumím tomu, jen se ptám.
EKKAR

#42 Příspěvek od EKKAR »

Pokud to byla otázka na mne, tak bych ho vyměnit asi dokázal, ale spíš bych ho vyřadil úplně a stejně dimenzovanej měnič bych dal do stíněný škatule a napájel bych ho přes kombinovanej filtr (podobnej nebo ještě složitější, jako jsem ti do tý kamery dal). Problém tam ale je v tom, že ta zdrojová část je hodně mechanicky zakomponovaná do elektroniky, která tam dělá ukládání na kartu a spojení přes wi-fi (je problém se v těch pidi-SMD komponentech vyznat co k čemu patří), aby člověk nevyřadil vyjmutím nějaký součástky nějakou jinou funkci, kterou by naopak chtěl zachovat - prostě bez schématu a bez obrázku rozmístění součástek bych se neobešel.

Vnitřnosti tý první kamery jsou totiž složený ze 2 modulů - jeden je zdroj plus wi-fi plus řízení paměti na micro-SD plus samotný řízení provozu kamery (to je ta placatá krabička víc vzadu), druhej modul je samotná optika se snímačem obrazu - a s tím předchozím to je spojený páskovým flex-kabelem. A dohrabat se na dvou oboustranně osazenejch deskách přiklapnutejch k sobě co kde je vlastně co a k čemu to je, to je bez dokumentace spíš úkol na Fort Boyard než na bastlení ...

A jedna připomínka - na stránce v tom Woodyho odkazu ( https://www.isix.cz/gitup-viofo/gitup-- ... lcd-cerna/ ) je uplatněná jedna snad jen F*d*rm*nna hodná pitomost - ta kamera nemá napájení akumulátorem, ale vysokokapacitním kondenzátorem, což tam ale je specifikovaný následovně:
NAPÁJENÍ AUTOKAMERY KAPACITÁTOREM
Kapacitátor ma obvykle mnohem vyšší životnost a mnohem větší toleranci na vysoké teploty než baterie. Díky tomu, že ve VIOFO je využíván jako zdroj energie právě kapacitátor, tak se nemusítě bát obvyklých problémů kamer do auta jako je přehřívání, nedostupné poslední soubory a v krajních případech až exploze.
Nemá to chybu ...
Kvicala_r

#43 Příspěvek od Kvicala_r »

Pokud se nedaří odladit vřazením LC filtru, vykuchal/odpojil bych měnič a nacpal někam za stropnici spínák, který neruší. V okávce mám tak kameru připojenou s nějakým 5A maxim IC a rádio v pohodě.
EKKAR

#44 Příspěvek od EKKAR »

Kvíčalo - jo, přesně tohle jsem měl na mysli, jenže v tý elektronice kamery je to díky miniaturizaci a doslova sešlapání do sebe na 2 oboustranně osazenejch destičkách s prokovama velikosti asi tak 2x2cm tak nepřehledný, že bez schématu a rozmístění součástek která k čemu patří je to hooooodně velký riziko dupnutí do záhonku .....
woody

#45 Příspěvek od woody »

Kdyby náhodou někdo chtěl kameru na pokusy, anebo neposlouchá rádio, tak je na prodej za 600,- + pošta. Stála 1200,-, záruka žádná je z číny.
Víc info woody@post.cz
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“