LCD PHILIPS, chassis TCM2.0E LA, nejde obraz

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Onkyo

LCD PHILIPS, chassis TCM2.0E LA, nejde obraz

#1 Příspěvek od Onkyo »

Zdravím.Na tomto TV mi podsvietenie ide ,ale obrazovka je vyjasená len nie je obraz.Obrazovka je šedá.Nerobil som vela LCD tak neviem presne na čo sa zamerať.Nemáte náhodov niekto nejaký typ,alebo nestrtol ste sa s tým? :cry:
KUBO

#2 Příspěvek od KUBO »

A zvuk funguje? Skús premerať T-CON.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Onkyo

#3 Příspěvek od Onkyo »

No veviem pretože majitel má vlastný satelit a ja mám káblovku.Ale tvrdil,že yvuk mal.Teraz ani neviem ako je prepnutý ci na TV ,alebo DVB-T alebo externý zdroj lebo nevidno nič.
LT
Onkyo

#4 Příspěvek od Onkyo »

Tak som dnes pomeral všetky napätia s ú v poriadku.Konektory v poriadku.Stuďáky som nenašiel žiadne no TV aj tak nejde.Obrazovka svieti nabielo.Tak neviem ako by sa dalo overiť či je to Panel obrazovky,alebo T-CON.A hladal som aj T-CON no nevedel som ho nikde nájsť aspoň orientačne kolko stojí.
KUBO

#5 Příspěvek od KUBO »

Napíš model, označenie panelu a T-CON.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Onkyo

#6 Příspěvek od Onkyo »

Napíšem zajtra teraz som v práci a nemám k tomu dosah.
Onkyo

#7 Příspěvek od Onkyo »

Pošlem aj dajake foto.
cccb

#8 Příspěvek od cccb »

Onkyo se asi zasekl v práci, ale já mám stejný problém.
Philips 26PFL3403D/10, TCM2.0E LA
Televize přepíná programové kanály, SCART vstup také přepne, zvuk i podsvícení funguje - obraz žádný.
Všechna napájecí napětí se jeví v pořádku včetně - AVDD33_LVDS, AVDD33_VPLL. Na SCART mám připojen generátor pruhů, na konektor LVDS
P202 špičky 29 - 38 něco leze.
Jak a čím měříte a vyhodnocujete tyto dif. signály že jsou OK?
dred

#9 Příspěvek od dred »

rovnakú závadu som mal na Panasonicu
Odporúčam najprv skontrolovať ploché vodiče z panela a až potom sa rozhodnúť niečo kúpiť.
Ja som mal takúto závadu... výmena modulov nepomohla...
Přílohy
disp.png
(161.01 KiB) Staženo 185 x
Onkyo

#10 Příspěvek od Onkyo »

Nezasekol som sa ,ale uz to neriesim.TV je na policke.Zakaznik si kupil uz davno novy.Tam je tusim T-CON spolu z Av boardom takze som to nechal tak...
cccb

#11 Příspěvek od cccb »

To Onkyo: Jsem rád, že na Slovensku nezavedli nevolnictví a robotu a Tebe pustili domů.
Prosím zapátrej v paměti, co tam konkrétně bylo vadného, ale hlavně jak jsi na to měřením přišel. Kde, co, jak a čím jsi měřil, kde zjistit ty správné průběhy.
Jak testujete dif. signály na LVDS? Převodem LVDS na TTL a pak logickým analyzátorem? Jaký se používá převodník, analyzátor.
A co máš na mysli "Tam je tusim T-CON spolu z Av boardom".
Mohl bys mi to nějak blíž vysvětlit prosím?
To dred: Zatím jsem se k plochým vodičům nedostal, jsou asi i s Tconem pod dalším plechem v panelu.
dred

#12 Příspěvek od dred »

Ano, tie vodiče idú spod skla na dlhý plošák a schované je to po plechom. Odtiaľ ďalšie ploché vodiče do T-Con.
Na moje oči a ruky to bolo neopravitelné.... a či vôbec...na piatich milimetroch tam bolo 8 cestičiek...
cccb

#13 Příspěvek od cccb »

Moc nápadů, jak použít udici se tu zrovna nesešlo, možná neumím pořádně položit otázku. Rozebral jsem konečně panel a našel T_con. Je to takový klacek 53,2 x 1,9 cm s 6 plochými vodiči do skla, z boku jsou 3. Kontroloval jsem je přes 3 čočky + brejle se spodním prosvitem a nic jsem nenašel. Pochopitelně případné praskliny na plochém vodiči jsou bez šance. Žádná viditelná spálenina nebyla vidět.
T-con - V260B1-XC11, BTI ML-2, 94V-0, E 198991, 08 1004, papír. štítek: (MS35-D025020, LSKSR82020CGJQ)
Osazen CM1671B. jehož PDF se mi nedaří najít.
Jak otestovat T-con zda chodí?
Má někdo nějaké schéma?
Nebo radu?
rnbw

#14 Příspěvek od rnbw »

Hned na vstupe t-conu byva poistka (niekedy viac) - zmeraj, ci nie je prerusena. Ak ano, tak treba za nou hladat skrat, vacsinou je prerazeny nejaky keramicky kondenzator. Pripojit lab. zdroj s vhodnym napatim a zvysit prud a prstom skusat, kde sa popalis.

Vidim, ze je to V260B1. Bezna zavada pri nich je rozpadnuty spoj niekde "v skle", ale casto sa to da opravit. Aky typ panela to presne je (V260B1-Lxx)?
Onkyo

#15 Příspěvek od Onkyo »

monitor.espec.ws/download.php?id=145122

Pozri si toto.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“