dig.audio recorder-náhrada za kazťák

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
wlezley

dig.audio recorder-náhrada za kazťák

#1 Příspěvek od wlezley »

Dobrý den, nemáte někdo radu kde sehnat stolní nahrávací zařízení? Smart, MP3, dokonce mám i DAB ale vždy s jedním velkým nešvarem-vnořené ovládání, a ještě lépe, první položka je "kvalita nahrávky. Rád bych něco na jedno tlačítko, jednoúčelové zařízení, něco jako na obrázku. Nejde o kvalitu, stačí nahrát pořad z rádia, nějakou dechovku atp. Obsluha má 70+, takže docela problém. Našel jsem u číňana i Amazonu ale z nějakých důvodů nikdo neposílá do ČR, teda pokud to není Denon za 10 tisíc. Našel jsem něco u nás ale 4500 také není zrovna láce. Stačila by i nějaká skládačka s Arduinem, Raspberry bez mikrofonu jen linkový vstup. Nezahlédl někdo něco šikovnýho?
Přílohy
Denon.jpg
(48.67 KiB) Staženo 164 x
Hydrawerk

#2 Příspěvek od Hydrawerk »

Některé hifivěže LG a Samsung umí nahrávat ve formátu mp3 na USB disk.
Hydrawerk

#3 Příspěvek od Hydrawerk »

wlezley

#4 Příspěvek od wlezley »

Ten Sangean 4800 :-( Tohle je za nějakých 8 stovek, bohužel neposílájí do ČR:
https://www.amazon.co.uk/dp/B00T2KX1SW?psc=1
tek_fan

#5 Příspěvek od tek_fan »

Pokud by nebylo podmínkou "stolní" zařízení, tak by se určitě dal použít nějaký kapesní MP3 diktafon (třeba od Olympusu), stačí jen chvíli "googlit" - ceny začínají někde na osmi stovkách, jako napájení bývá obvykle jedna nebo dvě mikrotužky, nahrává to do vnitřní flash paměti a/nebo na mikro SD kartu. Trochu problém může být, že ty levnější obvykle nemívají linkový vstup, ale jen vestavěný mikrofon.
barnodaj

#6 Příspěvek od barnodaj »

wlezley

#7 Příspěvek od wlezley »

Bingo! moc díky barnoday.Dokonce linkový vstup a ext.napájení, to bude radosti. Příležitostně zvu na sedmičku ;-) Objednávám 2x, pokud bude trochu solidní, našel by využití i jako záznam ke kameře. Pěkný den
wlezley

#8 Příspěvek od wlezley »

Jen info, stroj dorazil a jsem vělmi příjemně překvapený. Kvalitní plast, knoflíky i funkce. Čekal jsem čínu, jak se patří s tím, že to když tak rozkuchám a použiji jen střeva. Protiváha dvou repro dělá hutný zvuk, nahrávání ze 3 zdrojů a dokonce jas, kontrast, language. Trochu tápu jestli má paměť na uložení stanic, na to jsem zatím nepřišel, musím přelouskat návod. Ještě jednou díky za pomoc.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“