Panasonic SC-AK27

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Denisak

Panasonic SC-AK27

#1 Příspěvek od Denisak »

Mam problem s touhle vezi. Vsechno funguje bez problemu jen po vypnutí napajení se mi vynuluje veskere nastavení. Coz drive udajne nedelalo. Zajíma me zda je to normalni stav nebo zda je uvnitr baterie pro uchovani pameti, ktera pravdepodobne jiz doslouzila ?
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Že by AKčko mělo nějakou baterku? Mám Technics SA-EH500 a žádnou baterku v něm nemám - při výpadku se mi vymažou akorát hodiny, jinak třeba nastavení ekvalizéru nebo hlasitosti včetně naladění stanic na tuneru se ukládá do paměti EEPROM, u které výrobce garantuje několik let zachování informace i bez napájení. Panasonic nebude nic horšího - hledej malou sériovou EEPROM nebo EPEROM paměť v pouzdře DIL8 na desce ovládání, poblíž procesoru. Buď nemá napájení, nebo je přerušený signál k ní, takže se do ní nic nezapíše, anebo je celá v 3,14či a pomůže až její výměna.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Denisak

#3 Příspěvek od Denisak »

Dik za info sem myslel tim vymazanim prave ty hodiny. Ono mi prijde docela blbe po kazdem vypadku nastavovat znova hodiny.
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Tak ty jsou integrované v hlavním řídicím procíku - taky mi to hýbalo žlučí a chtěl jsem si to nějak zálohovat. Samozřejmě že nepůjde displej, ale chod hodin by se zálohovat MĚL dát - musíš podle schématu najít vývod BIG švába, popsaný jako Clock Power a tam se soustředit s měřením - kolik a čeho do něj leze. Podle toho připojit patřičnou baterku, vyřešit automatické přepnutí, dobíjení, kontrolu napětí.... A modlit se, aby ty hodiny byly řízený interním oscilátorem s krystalem a ne kmitočtem sítě - to by Ti pak zálohování napájení bylo totálně na prd...
Radši jsem to vypustil, na displeji na věži mám trvale --:-- a hodiny nechávám jen na videu, kde se štelujou samy podle teletextu i po výpadku...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Denisak

#5 Příspěvek od Denisak »

No zajistit trvale napajeni mikrocontroleru to urcite vyresi jestli tam uz ovsem baterie neni. Coz nezjistim kdyz se do toho nepodivam :D.
EKKAR

#6 Příspěvek od EKKAR »

Skoro na 100% tam žádná není, maximálně nějaký větší kondík, aby to překlenulo tak sekundu - dvě trvající pauzu - některá provedení snad tolerovala až půl hodiny bez vnějšího napájení. V mém TECHNICSu je obvod ve schématu označený jako IC901, typ M38199MF107K, označený jako "system control/FL drive", na vývodech č. 36 a 37 má připojený "hodinkový" X-tal 32,762kHz a na vývodu 45 má označení "power" - +4,8V a na vývodu 40 "Uss" neboli zem = 0V.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“