dočasná náhrada spínacího tlačítka v mobilu

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
tomovka

dočasná náhrada spínacího tlačítka v mobilu

#1 Příspěvek od tomovka »

Zdravím, dnes se mi podařilo utrhnout při opravě digitizéru tlačítko na zapnutí mobilu a tlačítka na ovládání hlasitosti. Mobil tedy nemohu zapnout, a přes usb mi to nejde.

Potřebuji tedy nějaké nouzové řešení. Po bližším prohlédnutí spoje na PCB a flex kabelu (viz obrázek) mne napadlo odpájet flex kabel (což stejně musím udělat až přijde náhradní) a nahradit ho drátky spojenými s např. mikrospínačem, nebo něčím vhodnějším - čím?

Jaké by jste mi doporučili díly do tohoto "projektu"? Jak bych měl zapojit drátky na spínač, abych nepoškodil PCB?

Předem děkuji za odpovědi :)
Přílohy
Screenshot_4.png
(270.57 KiB) Staženo 277 x
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Nevím, zda úplně chápu to, na co se ptáš, ale pokud jsi urval jen ty flexy v ohybu, tak to zastříhni (aby ti ten zbytek flexu držel na oboustrance tam, kde držet má), ty přervané spoje prostě nadrátuj. Jedny konce drátků připájíš na to místo na desce, kam vedl původní flex, druhé konce připájíš přímo na vývody mikrospínače.
Nebo si z telefonu vytáhni dva fousy a pro zapnutí je spojíš Nebo nenasazuj zadní kryt a plošky propoj pinzetou, šroubovákem :D
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

Ano, tieto flexy sa po oskrabani vrchnej vrstvy daju spajkovat.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“