Spínač nebo odpor?

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kondor

Spínač nebo odpor?

#1 Příspěvek od kondor »

Zdravím všechny,mám dotaz k jedné součástce z joysticku pro DO na auto pro dítě.Podle mého názoru je to spínač,ale podle jiných obrázlů na něm jsou nějaké hodnoty viz. přiložený obrázek.Na tom mém není zhola nic.
Má podle pípmetru malý svod,který stačí k sepnutí DO a následnému couvání auta ( ihned po vložení baterií ).
Když jej vypájím ven,vše je v pořádku a auto poslušně stojí a čeká na další povel.
Ohmicky to nemá nic,proto usuzuji na spínač.
Co to tedy vlastně je?

Díky za info
Přílohy
Switch.jpg
(114.48 KiB) Staženo 120 x
Cowley

#2 Příspěvek od Cowley »

Na obrazku jsou 2 trimry 10k zapojene jako XY ovladac.
Nekdy byva jeste k dispozici tlacitko, ktere se sepne pri zmacknuti packy jakoby dolu.
mi-ro

#3 Příspěvek od mi-ro »

Zneužiju toto téma, stejný křížák mi někdo donesl rozlomený, dá se to někde sehnat?
..to bude jen ňákej odpůrek
ferro0

#4 Příspěvek od ferro0 »

Cowley

#5 Příspěvek od Cowley »

mi-ro: ja si jej objednal z aliexpresu. U jednoho mi prisel i hmatnik alá NINTENDO a druhej prisel "syrovej".
kondor

#6 Příspěvek od kondor »

Aha.Ale já mám DO kde jsou 2 kniply na desce - jeden směr hore/dole a druhý levá/pravá.Na tom kniplu je z boku pouze jeden tento bazmek,nic víc.Tak nevím,co to teda je.Rozebráno,vypláchnuto ale ten mikro svod pípmetr zaregistruje,škrká to v tom i když to mám rozebrané a vyndaný ten střed co to spíná.Jsou v něm 3 dráhy mezi sebou oddělené,proto jsem soudil na spínací element.Zkusím to blejsknout a dát to sem.
Cowley

#7 Příspěvek od Cowley »

To se prece nevylucuje. Mas ovladac s potenciometrem nebo trimrem a ma to vymletou drahu... nebo jen dvourychlostni spinac s pokazenym sberacim jezdcem.
kondor

#8 Příspěvek od kondor »

I to je možná možné.Nicméně nevím co s tím dál,zkusím to místo toho bazmeku proklemovat a uvidíme,třeba se zjistí že je to opravdu jen spínač.Kdyby číňan značil vše jak má,bylo by to lehčí s opravama.
Cowley

#9 Příspěvek od Cowley »

A co ten druhy? Podle nej by se to nedalo omerit jestli je teda dobry?
kondor

#10 Příspěvek od kondor »

kondor

#11 Příspěvek od kondor »

Už se na to chystám.Mluvil jsem se zeťákem,prý už se v tom vrtal a zkoušel je přehodit mezi sebou se stejným výsledkem-dáš baterky a auto začne couvat.Tedy to vidím tak že to možná bude zbytečné,když je prohodil mezi sebou ale zkusím to.
Cowley

#12 Příspěvek od Cowley »

mi-ro: no vidis, ten z Kondorova odkazu je ten s tim hmatnikem.
kondor

#13 Příspěvek od kondor »

Tak jsem je přehodil mezi sebou,výsledek je stejný - auto po vložení baterií začne hned couvat.
Takže jsem to prozatím odložil,zkusím najít jiný ovladač a zkusit mu výměnou krystalu za stávajícího DO vnutit používanou frekvenci a otestovat ho.
Nebo má někdo nějaký lepší nápad?
mi-ro

#14 Příspěvek od mi-ro »

Jo, díky, je to nějaký ovladač něčeho na 2,4GHz. Tzn. s poštovným nákup cca 200,- Musím se majitele zeptat, jakou má představu o ceně opravy. Aby to nebylo "dám ti na pívo". Ale Vám ještě jednou dík.
..to bude jen ňákej odpůrek
Zaky

#15 Příspěvek od Zaky »

Tyhle ovladače na 2.4GHz jsou mezi sebou zhusta nekompatibilní, je v tom totiž zpravidla nějaký MCU s integrovaným rádiem a někdo zprogramoval nějaký komunikční protokol. Tedy různá zařízení mohou mít naprosto odlišné protokoly.
Odpovědět

Zpět na „Součástky“