Mycka BEKO DFN 6632 nestrikavoda, jen se ozyva hluboke dunen

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Roburx

Mycka BEKO DFN 6632 nestrikavoda, jen se ozyva hluboke dunen

#1 Příspěvek od Roburx »

zdravim, jak pisu v titulku, mycka najednou prestala strikat tryskami, napusti se voda, ale mistostrikani se ozyva jen nepravidelne hluboke duneni, bouchani uvnitr. Pri zablokovani zamku dvirek a oddelani spodni trysky vidim, ze voda jen lehce probublava trubici vedouci do trysky.
Odhad je zaneseny vnitrni rozvod - muzu se do toho pustit sam? Na servisaka bych tady cekal dlouho, nehlede k tomu, ze je jednak tesne po zaruce a je to na chalupe, takze si na to rezervovat volno...
nemuzu nikde sehnat service manual, abych se podival, kudy k tomu

diky za rady
keemo

#2 Příspěvek od keemo »

Napada me spis zavada na hnaci vrtuli cerpadla...
Roburx

#3 Příspěvek od Roburx »

No, to uvidim, kdyz se dostanu dovnitr ☺ otazka je kudy, abych zbytecne nerozdelaval vsechno, nehlede k nejakym prekvapkum, se kterymi nepocitam
MetalGod

#4 Příspěvek od MetalGod »

Rozdělej to a podívej se, ne? Děláš, jako by to byl sálovej počítač, nebo có :roll:
Myčky jsou naopak jednoduchý, čerpadlo nejspíš půjde vyextrahovat a následně rozdělat snadno, ale spíš to může bejt ucpaným potrubím.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Roburx

#5 Příspěvek od Roburx »

Nojo, rozdelam. Cerpadlo byva pristupny odspodu?
MetalGod

#6 Příspěvek od MetalGod »

Jo. Ale nejspíš bude v pořádku. Koukni, jestli není v cestě vody ňáká ta elektromagneticky řízená klapka - pokud jo, ověř její činnost. Ale dost možná bude ucpaný potrubí.
— Winston Churchill
Roburx

#7 Příspěvek od Roburx »

Oki, tak ja jdu na to. Good save the queen 😁
MetalGod

#8 Příspěvek od MetalGod »

Vím, že je dobrý uložit královnu --- [L-Ctrl] + [S] --- Hotovo :twisted:
— Winston Churchill
Roburx

#9 Příspěvek od Roburx »

Talze jsem to cely rozdelal, vsecko jak novy, jedine byla zanesena pruhledna hadicka asi centak silna. Tu jsem procistil, znova jsem to slozil a nic, porad stejny. U tech ventilu, ci co to je, nevim, jaka ne spravna poloha, tak jsem to nechal. V cerpadle se vrtulka toci lehce. Takze ja jsem skoncil... Jsem totalni lempl a na tomto svete pro me neni misto!
MetalGod

#10 Příspěvek od MetalGod »

Jestli tam je opravdu ňákej ten ventil, nejspíš klapkovej a ovládanej elektromagnetem, zjisti, jestli jde do něj šťáva, jestli otevírá, případně ho vykuchej a zkus to bez něj.
— Winston Churchill
Roburx

#11 Příspěvek od Roburx »

Je jich tam vic, minimalne 2 magneticky a jeden prepousteci ovladany asynchronnim motorkem. Problem je, ze nemam ani zkousecku a ty ventily jsou docela natvrdo pridelany a obavam se, ze bych mohl vic 🤐, nez opravit. Vsecko to drzi na zacvaknuti a docela fest, co jsem mel odvahu zkusit. Mam tu jen tri sroubovaky a kombinacky, vsecko je to z plastu a neco ulomit nebude pro me problem. Tak nevim. Zitra se zkusim preptat na servisaka a kdyz to klapne, dam vedet, v cem to bylo
MetalGod

#12 Příspěvek od MetalGod »

No tak máš lepidlo, ne? Je totiž dost možný, že se jeden z ventilů neotevírá, nejspíš jeden před čerpadlem, ne za ním. Jsou na 230V~, takže není problém je snadno vyzkoušet.
— Winston Churchill
bu2520

#13 Příspěvek od bu2520 »

co takhle rozběhový kondenzátor oběhového čerpadla . A není to čerpadlo z magnetickým rotorem ten praská a čerpadlo je zablokované. Ideálně vyndat čerpadlo připojit na 230V a podívat se jestli se točí. Když se napustí voda tak to ventily těžko bude.
MetalGod

#14 Příspěvek od MetalGod »

Dyť je z toho, co napsal, evidentní, že se čerpadlo točí a že se snaží čerpat. Ale holt je někde ucpávka, docela bych se vsadil, že to souvisí s některým z klapkovejch ventilů.
— Winston Churchill
Roburx

#15 Příspěvek od Roburx »

Vecer se do toho pustim. Opravare jsem stejne nesehnal, jedinej, co zvedl telefon rekl, ze bud mu to privezu, on na to koukne, za kouknuti 500 a rekne, co s tim. Do auta to nenacpu a objednavat si taxika aby mi chlapek rek, ze to neopravi, na to kaslu. Takze se do toho pustim uz beze strachu, ze neco pokazim
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“