Pripojeni kamery v aute

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ondrasimus

Pripojeni kamery v aute

#1 Příspěvek od ondrasimus »

zdravim, mam otazecku kolem pripojeni dashcam v aute, chtel bych ji pripojit na spinane + ze zpetneho vnitrniho zrcatka (jedna se o bmw e66).
jde mi ale o to, jestli muzu u teto kamery http://www.connectit-europe.com/produkt ... ta-ci-203/ jenom prestipnout napajeci kabel, ktery ma na konci pripojeni do zapalovace, a rovnout napojit spinane + a kostru na zrcatko, nebo jestli musim pouzit i ten tisteny spoj, ktery je puvodne v te koncovce do zpalovace a az potom to propojit? K cemu vlastne slouzi?
Dekuji za rady :idea: :roll:
MetalGod

#2 Příspěvek od MetalGod »

Použij, bude to asi stabilizátor. Hlavně bacha na polaritu.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
pocitujlasku

#3 Příspěvek od pocitujlasku »

tieto kamery maju usb napajanie 5V. v tej koncovke autozapalovaca je step-down menic z 12V na 5V. kludne to mozes z toho vybrat a dat niekde, kde sa to da skryt. ale musi to tam byt.
No vidis, a tak si sa bal
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Jestli máš u zrcátka spínaný plus (třeba pro podsvícení hodin), pak by to skutečně neměl být problém.
Mnozí výrobci aut ten drát ušetřili, hodiny dali do palubky a vedou do stropu jen plus trvalý. Stropní světlo je ale jednodušší spínat na kostru dveřními spínači, proto ten trvalý plus stačí.
Na přiloženém obrázku je doplněný ten spínač před měničem 12V/5V, i když ten regulátor bez zátěže normálně bere tak málo, že se to mezi spotřebou různého jiného trvale napájeného příslušenství v autě ztratí. Nicméně při dnešní kvalitě těchto výrobků dávám přednost fyzickému vypnutí jejich napájení, přece jen škoda každého auta, které by shořelo jen kvůli takové blbosti, že zrovna nikdo nebyl nablízku....
Byl to tehdy jen nápad, že by to šlo, skutečné provedení ale už nikoho nenapadlo vyfotit, to auto dnes pendluje mezi Brnem a Olmikem, tak to mám trochu z ruky.
EDIT při jednocení duplicitních příloh: zmíněný obrázek je tady.
Tobě to dávám ne jako jednoznačný návod, ale jako inspiraci, určitě máš ke kameře kablík pro napájení z USB, tak kup kdesi v elektroobchodě nebo motovztekně zdroj USB do autozásuvky, vyber z něj vnitřnosti a použij ke kameře.
Přílohy
USB_do_auta_ww.jpg
Takto se dají použít střeva spínaného adaptéru z palubní sítě na USB 5 V, aby se to celé vešlo někam do těsné blízkosti kamery.
(232.84 KiB) Staženo 257 x
Naposledy upravil(a) Hill dne 20 dub 2017, 10:47, celkem upraveno 2 x.
TAKJAN

#5 Příspěvek od TAKJAN »

Mně v E39 se nahoru vešla normální zásuvka na 12V, takže jsem nemusel nic cvakat. Kolem zrcátka a nad světlem je místa spousta, šedesátkovou řadu neznám (ani nechci).
Edit Vypínač před mám taky.
ondrasimus

#6 Příspěvek od ondrasimus »

Ahoj, dekuji za odpovedi, mam ted ale 2 problemy :(
1. kdyz do spinaneho plus pripojim ten menic napeti, tak mi auto ten + vypne :( si nejaka ochrana
a 2. zasadnejsi problem je, ze se miporadrilo ten menic "odpalit", doslova vybuchla ta soucastka, co vypada jako valecek (omlouvam se za terminologii laika), takze asi musim nejdriv koupit novy prevodnik :(

Jinak to odpaleni se mi podarilo, kdyz jsem ho pripojil na jine + v aute....
MetalGod

#7 Příspěvek od MetalGod »

Bože... 8O Takže jsi to přepóloval, hlavně, že jsem psal, ať si dáš bacha na polaritu.
Pokud se kamerce nic nestalo, pak pojede i na jinej 5V/>1A zdroj (např. autonabíječka na mobily). Teda pokud si dáš pozor na polaritu. (+) je na prostředním odpruženým čudlu, (-) na krajních packách.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
ondrasimus

#8 Příspěvek od ondrasimus »

Nechápu jak se to mohlo stát :P vždycky si dávám bacha a je mi pořád divný, jak se mi to povedlo...
Jinak kamera nebyla pripojena, takže odešel jen ten adapter....:( :)
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“