TV z opravy doma, asi jsem idiot.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Mysteri

#16 Příspěvek od Mysteri »

TAKJAN píše:Nenapadá mne, co by to dělalo. Prostě se vždy po pár povelech dálkáče kousla a indikační LED ani neblikala při vyslání povelu...

Ale jednou přiběhl kluk, že mu končí záruka plazmy a chce ji zneprovoznit...

Podobné som riešil pred rokom. TV Samsung. Našťastie k TV bol stále pripojený iba externý HDD Toshiba. Po jeho odpojení závady zmizli a s iným HDD potom bolo všetko O.K. Možno aj u Teba ide o ,,chybu z vonku". Prípadne ešte vyskúšaj, či sa rovnako správa aj cez povely z miestnej klávesnice. Možno bude zrada v D.O., vyšle nezmyselný príkaz na ktorý TV takto reaguje.

Neviem, kedy ten kluk pribehol, ale ak až v období, keď sú na trhu za prijateľnú cenu iba LED šmejdy, lebo plazmy sa už nevyrábajú, tak je u mňa BLB. A ak chcel kúpiť OLED, tak pri ich súčasných cenách by ho suma za vyreklamovanú plazmu asi z biedy nevytrhla. Radšej ju mohol darovať do detského domova, alebo dôchodcom... :wink:
TAKJAN

#17 Příspěvek od TAKJAN »

To je tak 13 let.
Teď mám od tv odpojen settopbox a dvd. Ty ale pak už ani nebyly pod napětím. Chvíli tam byl chromecast, ale při nezapnutém hdmi vstupu by to snad nedělal. Vlastně jsem ho asi odpojil, když to zase začalo divočit, ale nepomohlo to.
TAKJAN

#18 Příspěvek od TAKJAN »

Tak už zase začíná blbnout. Při přepnutí kanálu nahoru (normálně+/-) na další v jiném multiplexu tento normálně naskočí a při dalším přepnutí + se zobrazí další kanál, ale vzápětí skočí zpět na předchozí, tj první v multiplexu. Stejně při krokování dolů. Při přechodu mezi různými multiplexy tedy chybuje, ale ne pokaždé. V rámci multiplexu už funguje normálně.
Tohle je jasná soft. chyba. Podle technika jiná verze softu od data prodeje není.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“