Demontáž motoru vysavače
Moderátor: Moderátoři
ale setkal jsem se už s motory od Ameteku, dávala je ETA třeba do řady x417 a ty mají ložisko nalepené do toho plastového obalu a zároveň i štítu a navíc je to tak křehký materiál, že rozborka skončila vždy tragicky
Nejhorší ale bývá když má motor dvě a nebo víc sacích částí a často se stává že nejde sundat distanční sloupek mezi turbínama...
S tím stahováním ložisek bez stahováku je to složitější - já stahovák mám, takže takové nouzovky většinou neřeším, ale totálně zničené ložiska (prakticky jenom vnitřní kroužky z ložisek naražené na hřídeli) se dají povolit po částečném odbroušení (pak se dají stáhnout i kleštěma). Ale prostě je potřeba to dělat opatrně, žádné mlácení po hřídeli, protože ta se potom nejen deformuje, ale také můžou z toho důvodu začít cestovat jednotlivé části rotoru po hřídeli, což způsobí jeho zkázu.
- Přílohy
-
986.JPG- (83.39 KiB) Staženo 148 x
Rotor som dal do mrazaku, lozisko nahrial teplovzdusnou pistolou - ale nepodarilo sa mi ho nasadit, po kusku sa zastavilo. Skusim nechat ten rotor chladit do zajtra. Je na to nejaky lepsi postup?
Pomôcky = trubka a valček majú priemer iba o trochu väčší ako vnútorný prstenec ložiska !!! inak hrozí ich poškodenie a budú hlučné.
Ani zverak som nepotreboval, rotor som vytiahol z mrazaku, polozil na koberec, nasadil na osku lozisko a ten moj nastroj. Stacilo par uderov kladivom. Z druhej strany rovnaky postup.
Motor som zlozil a vyskusal na lab. zdroji. Toci sa uz od 6 V, krasne ticho. Vysavac som zlozil a bezi perfektne
- Přílohy
-
narazac_na_loziska.jpg- (35.21 KiB) Staženo 114 x