Šicí stroj

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
BOBOBO

#46 Příspěvek od BOBOBO »

Proč nechceš poradit všem ?
zedisdet

#47 Příspěvek od zedisdet »

To neni moc dobre mozne, 100 lidi ,100 jinech pozadavku. Tech moznosti je proste moc. Nekdo chce stroj ciste z nutnosti, nekdo ma siti jako konicka a nekdo ma stroj k vydelku. Sici stroj holt neni telka nebo mikrovlka.
BOBOBO

#48 Příspěvek od BOBOBO »

To je sranda . A co ti brání zalovit mezi amatérskými , poloprofi a profi stroji ? Čeho se bojíš v těchto kategoriích napsat moji favorité jsou : a,b,c .
kejki

#49 Příspěvek od kejki »

Brother má hodně širokou výrobu a nedělá ve stejné fabrice jako Singer.
Hodnotit podle nejnižších modelů za 2 tis. je nespravedlivé.

Mně tedy vadí elektronické šlapky, takže uznávám, že v tom je výhoda starších strojů, tam se jede furt pryč. Ale zase je to oběť ve prospěch vzorovacích možností strojů - když to lidi chtějí, bude mít stroj 12 druhů knoflíkových dírek a bazilion stehů, které nikdy nepoužijí.
Hydrawerk

#50 Příspěvek od Hydrawerk »

Zná někdo šicí stroj ZETINA 2312?
http://www.holekproduction.cz/eshop/zet ... 54148.html
Vypadá to, že je snad vyráběný v Brně. Není to nějaká koupená licence z Německa náhodou??
elektrosvit

#51 Příspěvek od elektrosvit »

Zajímavé. Původní Zetiny vyráběla Zbrojovka Vsetín. Stroj z odkazu mi vzdáleně připomíná DeDeRonskou Veritas Famula, kterou máme doma. Podobný bude jen vzhled, nechce se mi věřit, že by někdo křísil skoro 30 let starou technologii.

EDIT: Tak ne Veritas, téměř identické jsou stroje Pfaff Select, podobný je i nějaký Gritzner. Radši nebudu spekulovat, odkud vítr vane.
kejki

#52 Příspěvek od kejki »

Vždyť se tady ty tlačítkové stroje jako rebrand Pfaffu dělaly už dřív. Původně byly v kovu.
Ano už od 92 - http://www.zetina.cz/8-o-nas.html
Hydrawerk

#53 Příspěvek od Hydrawerk »

Děkuji.
denis15

#54 Příspěvek od denis15 »

Trochu OT-při výběru hobby stroje jsem právě hrábnul po stroji Lucznik, z důvodu kovových střev a nevypadá to uvnitř až tak zle: http://www.raj-siti.cz/sici-stroj-luczn ... 0wodVqcA2w
Umí i alternativu k overlocku - neořeže kraj ale steh je pružný. Lepší cikcak. Je fakt, že to holt není taková kovadlina jako old machines.
BOBOBO

#55 Příspěvek od BOBOBO »

Já bych hrábnul do sběráku . Baby přestaly šít a supr stroje jsou ve sběru . Naposleddy jsem dotáhl veritasku i s motorem a šlapkizu , předtím rukávovou Ladovku . Novej šrot bych nekoupil . Jeden ten vjetttnammm jsem opravoval , šílenost , no prostě šrot .
Hydrawerk

#56 Příspěvek od Hydrawerk »

BOBOBO

#57 Příspěvek od BOBOBO »

Pokud to má být na šití , tak stoprocentně vadí !
kejki

#58 Příspěvek od kejki »

Záleží od typu, mám AEG, které šije, ale viděl jsem pod těmi písmeny i příšernosti.

To Janome má kyvný chapač, to většinou mají nižší řady, musíš cívku vkládat do poudra a to pasovat ve stroji. Jednodušší je systém u toho Luczniku, cívku pouze položíš a nit zahákneš do napínače. Tím neříkám, že je ten chapač špatný, jen méně pohodlný.
Chce to vyzkoušet, už jsem viděl příšernost, která vypadala jako šicí stroj, dokonce i za příznivých podmínek šila, ale nejvíc připomínala šicí stroj pro děti PIKO - ten taky sešil látku, ale byla to hračka.
denis15

#59 Příspěvek od denis15 »

Zkoušel jsem 4 překlady látky i tenký matroš-něco jako šifón a vpohodě. Má to dokonce nastavovací přítlak patky, což nemívají ani dražší stroje-hodně to pomůže :wink:
Hodně tu kolem profíci mají Janome a Brother a bez nářků. Ten Janome je stál dost a nemá onen nastavitelný přítlak na patku. Mě třeba sere, že nejde řadit rychlosti-hodila by se redukce, což Janome údajně umí. Už jsem přemýšlel nad tuningem s krokovým motorem, ať má sílu a zároveň umí šít pomalu.
masar

#60 Příspěvek od masar »

Krokový motor je v šicím stroji zbytečná komplikace. Stačí použít PWM regulaci. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“