Fonendoskop

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
konosuke

Fonendoskop

#1 Příspěvek od konosuke »

Víte, dycky se strašne leknu dyž doktorka přiloží snímač fonedoskopu na holý záda, nerez ocel studí nemožně a co víc zkresluje výsledek měření ! Měl by bejt
z černýho plastu, levnější a hotovo. Co si myslíte Vy ?
Přílohy
fo.jpg
(100.25 KiB) Staženo 165 x
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Artaban001

#2 Příspěvek od Artaban001 »

Já na to to, že plast nejde "autoklávovat" na rozdíl do nerezu.
Achab

#3 Příspěvek od Achab »

Možná to tak je ale ještě jsem neviděl že by doktor fonendoskop sterilizoval. Náš felčar spíš sterilizuje interně sám sebe slivovicí... :)
Olchor

#4 Příspěvek od Olchor »

Třeba teflon by do autoklávu šel. Nebo dávat na nerez nějaký jednorázový textilní návlek...
konosuke

#5 Příspěvek od konosuke »

Achab píše:Možná to tak je ale ještě jsem neviděl že by doktor fonendoskop sterilizoval. Náš felčar spíš sterilizuje interně sám sebe slivovicí... :)

musí to bejt sympatickej člověk, máte štěstí a važte si ho, naše mladá závodní doktorka spíš rozbouří mé hormonální aktivity až nemohu trefit domů a v noci usnout ponivač se mně furt staví na oči...
Naposledy upravil(a) konosuke dne 08 dub 2017, 19:16, celkem upraveno 1 x.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Celeron

#6 Příspěvek od Celeron »

Tak moje doktorka si po každým meje ruce, pak si na ně pumpne dezinfekci a na fonedoskop nastříká zelenýho lihovýho Brauna a vycídí jednorázovkou gázou. Z počátku jsem ji podezříval, že se štítí pacošů, ale přesně takhle se to pý má dělat. :wink:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
konosuke

#7 Příspěvek od konosuke »

ano, já to vím...asi to maj nařízený interní směrnicí, předpisem nebo čím
starecd

#8 Příspěvek od starecd »

Celeron: tak to je asi jediná, ruce to jo, ale fonendoskop jsem neviděl dezinfikovat ani ve špitále. Navíc, pan asistent poslouchal a přitom mluvil, myslím, že slyšel úplné ho*no. :D
konosuke

#9 Příspěvek od konosuke »

jéé to studí ! neboj se, mamka je nablízku...
Přílohy
naše dětská lékařka.jpg
(17.55 KiB) Staženo 145 x
Artaban001

#10 Příspěvek od Artaban001 »

to nerezový naslouchátko jde oddělat od tý hadice a je na něm natažená membrána. Tu membránu lze oddělat a nahradit jinou - i s jinou pružností, takže se to dá použít k ledasjakýmu naslouchání. Tudíž to vlastní naslouchátko je prakticky nezničitelný a lze jej vyvařit v případě nutnosti. Hadice jsou výměnný a pacienta se prakticky nedotýkají. Olivky, co má doktor v uších je má pouze on, takže se sterilizovat tak až moc nemusí. Navíc to naslouchátko musí být co nejtužší, protože je součástí tlakové komůrky. Ta je uzavřená tou membránou kterou se doktor dotýká naslouchanýho místa. Vzduch z tý komůrky jde přímo hadicama přes olivky doktorovy do uší. ještě býval "stetoskop" a ten byl dřevěnej (byl to svým způsobem trychtýř a bez membrány)
konosuke

#11 Příspěvek od konosuke »

Artabane, rozepsals to odborně, díky za Tvůj fondovanej rozbor.
Zaky

#12 Příspěvek od Zaky »

Co jsem viděl, když se narodil malej, tak pediatr si byl toho, že to studí zřejmě dobře vědom a nejdřív fonendoskop celkem dlouho nahříval v dlani. Novorozenec zjevně není na takové šoky zvědavý, dospělý to vydrží, i když nerad :-)
Achab

#13 Příspěvek od Achab »

Kdybych si mohl vybrat tak radši studený fonendoskop než teplý kolonoskop. Brzo to totiž budu muset absolvovat...
Pravoslav

#14 Příspěvek od Pravoslav »

Achab píše:Kdybych si mohl vybrat tak radši studený fonendoskop než teplý kolonoskop. Brzo to totiž budu muset absolvovat...

Tak ať to máš brzy za sebou. :wink:
Michal22

#15 Příspěvek od Michal22 »

Achabe, ač to není nic příjemného, dá se to přežít.
Hlavně když to pomůže (dost lidí tam nešlo, pak už nemuseli chodit nikam).
U mě zatím naštěstí negativní nález.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“