Amundsen a špatný příjem rádia
Moderátor: Moderátoři
Amundsen a špatný příjem rádia
Ještě jsem dneska připojil auto na VAG a vyčetl si tyto 2 hodnoty:
Field strength of radio tuner-Radio Tuner 1 23.9
Field strength of radio tuner-Radio Tuner 2 18.8
Bohužel diagnostika neukázala zda je to v % nebo v jakých jednotkách, ale i tak se mi to zdá velice málo. Co jsem se díval po internetu, tak třeba u Columbusu jsou tyto hodnoty větší.
Díky
- monterjirka
Kus drátu:
1 Anténa:
2 Antény:
Liší se tam trochu frekvence, nepřeladil jsem rádio, ale signál je furt mizerný. Dále VAG ukazuje hodnoty na kus drátu:
Field strength of radio tuner-Radio Tuner 1 16.9
Field strength of radio tuner-Radio Tuner 2 15.8
Takže moc se to fakt neliší. Anténu jsem zkoušel měnit a nic moc to nepomohlo. Jediné co jsem ještě nevyměnil je koaxiál, který vede k anténě, můžu to zkusit protáhnout narychlo přes auto, provizorně. Diagnostika nehlásí žádnou chybu vedení antény ani žádný zkrat. Prostě vše se tváří že funguje.
- na tento svod jsem zkoušel 2 antény a výsledek stejný, prostě nic moc
Tak jsem tedy dodělal 2 anténu do palubky, jelikož se jedná o dvoutunerové rádio a všude psali, že bez druhé antény to bude hrát nanic. Použil jsem koaxiál ze staré interierové GPS antény, cca 1 metr a anténu dal do palubky.
Ještě zkusím poslední věc a to vzít tu novou anténu z palubky a hodit jí na střechu jestli se to nějak nezlepší. Potom už zbývá fakt jen to rádio zkusit vyměnit.
Pak mě ještě napadlo vyzkoušet třeba tady tohle a nechat tam jen 1 anténu na střeše ( https://www.ahifi.cz/antenni-zesilovac- ... escription ).
Někde musí být zakopaný pes nebo všichni v okolí se škodováckýma rádiama mají příjem v pohodě
Jen pro zajímavost se zeptám, jelikož tomu moc nerozumím, co mohlo odejít v rádiu?