Samovolné připojování k internetu.
Moderátor: Moderátoři
- Artaban001
Samovolné připojování k internetu.
Mám tu SIM od 02. Je to "předplacenka" s tarifem "na dlouho". Na straně operátora má zablokovaný datový služby. Zatím byla ve třech "androidních zařízení". U každýho z nich se z touhle kartou objevily každý den v nepravidelnou dobu SMS "vaše zařízení se pokoušelo o připojení k internetu. Povolte si data na... " přitom i v těch telefonech byla datová připojení vypnutá. Co to má znamenat? - to jako kdybych ty data neměl bloknutý, tak mě to denně "sejme" 25 kaček za "internet za den" z kreditu?
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Kód: Vybrat vše
v těch telefonech byla datová připojení vypnutá.Prenos dát bol vypnutý pred alebo až po vložení SIM karty?
- Artaban001
Teraz tam budeš mať prednastavený prístupový bod s názvom O2 internet ; pričom APN je "internet"
Prepíš mu APN z "internet" na nejaký nezmysel a už sa nikam pripájať nebude keď si nedá povedať
Notes : ThinkPad T420 + ThinkPad X220 .
We make the tools, you make them do .
- Artaban001
- Artaban001
O těch SMS, co se automaticky převádí na MMS při překročení 300 znaků vím, škoda, že to nejde vypnout, když mám u svýho telefonu neomezený SMS.
Jak jsem psal výše, nejčastěji se přes datové připojení realizuje zjištění polohy.
A s těmi dlouhými SMS- pokud se nemýlím, tak se z dlouhé SMS stane MMS až ve chvíli, kdy překročí 1kB. To znamená přes 6 SMS.
Sám posílám často delší SMS (mám je neomezené), ale MMS mám účtovanou max. jednu měsíčně- a to když ji opravdu pošlu. Prostě si hlídám, abych neměl SMS delší než těch 1000 znaků.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
P.S. Když se mobilní data využívají, tak se dá zjistit (viz. obrázek), která aplikace a kolik, ale ty tam asi nebudeš mít nic?
- Přílohy
-
vyuz-dat.png- (34.4 KiB) Staženo 302 x
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA