Funai DVD/VHS combo nejde zapnout
Moderátor: Moderátoři
- Přílohy
-
funai schema 3.pdf- (189.9 KiB) Staženo 473 x
Můžeš (pro jistotu) zkontrolovat C1151, ale v něm problém nebude.
Pravděpodobně zjistíš, že se ti IC501 hřeje, bude v něm nějaký částečný zkrat.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Zkus se napřed podívat, zda nenajdeš to místo, odkud se ti zakouřilo. Mohlo by to být vodítko.
A taky zkus projet všechny sekundární větve zdroje, tzn. s odpojeným napájením zkoušej šlusmetrem postupně na C013, C014, C020, C022, C1035, C1037, C1104, C1107.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
No a napadá mě, že tam byl třeba špatně zasunutý konektor? Nebo bůhví co.
Hlavně ať nemáš místo primární pojistky kus hřebíku!
DVD+VCR FUNAI WD6D-D4413DB taky vypínal do standby.
V mém případě po zap do sítě hlavní zdroj byl 19 sec zaplý, větrák běžel.
Nereagoval na tlačítka, na displeji ukázal jen "DVD" pak přešel do StBy, tlačítkem ani DO nezapnul.
Zapnul vložením kazety, opásal, pak držel dýl zapnutý. Někdy sám spustil play i s nechráněnou kazetou.
Zdroj elyty OK, některá napětí menší odchylky (ne vše je stabilizované)
Digi deska některé SMD elyty trochu vyšší ESR, zvlnění žádné.
Nakonec tlačítko DUBBING na panelu mělo svod. Při lehkém stisku či zaviklání osciloskop ukázal sled pulzů jako šum.
Na dvířkách DVD zevnitř byl proužek pokrytý vrstvou prachu od průvanu z rotujícího disku. Asi mu stálo v cestě i tlačítko.
Po vyfoukání tlačítka sprejem DVD OK. VCR Play po 6sec stopne a přejde do standby.
Na snímači otáček pravého trnu měřím 5V a 2V. (nesvítí/svítí) Na levém trnu a na koncových čidlech 5 a 0,15V.
Pro konce pásky a pro otáčky pravého unašeče je tam jedna IR LED. Svítí trvale kvůli zapnutí přístroje vložením kazety.
Paprsek se větví světlovodem. Doma jsem našel jen LED pro D.O.
Ta září v moc úzkém svazku, nakláněním šla nasměrovat na jednu nebo druhou část světlovodu,
ale obojí současně nefungovalo. Tak jsem ji namířil na čočku pro konce pásky, (Kolmo k desce, jak byla)
a na konec světlovodu pro otáčky pravého trnu jsem z boku přilepil malou IR LED z vidlicového senzoru.
Bývají třeba v tiskárnách. Vřadil jsem ji do série s LED pro otáčky levého unašeče. Sériový odpor jsem neměnil.
Kablík jsem táhl s kablíkem audio hlavy. Všechna 4 čidla teď mají při ozáření 0,13 až 0,15V, vše funguje.
pepper