IR zavora
Moderátor: Moderátoři
IR zavora
dakujem
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Posledni dobou je ale lepsi ty zavory koupit, daji se sehnat kolem tisicovky ty kvalitni a jine i levneji.
forbidden: zkus tam dat misto zrcatka odrazku, budes se divit... A uplne idealne polarizacni filtry pred vysilac a prijimac otocene na odrazku specialni k prumyslovym snimacum, ktera otaci polarizaci - to to pak chodi nadherne:)
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
istrasil píše:zkus tam dat misto zrcatka odrazku, budes se divit... A uplne idealne polarizacni filtry pred vysilac a prijimac otocene na odrazku specialni k prumyslovym snimacum, ktera otaci polarizaci - to to pak chodi nadherne:)
Odrazku vyzkousim vsiml jsem si, ze to nekde pouzivaji. Polarizacni filtry se nekde daji koupit v malym mnozstvi? Mel jsem jich par sundanych ze starych LCDcek, ale nekam jsem je zasantrocil. Idealni by byl treba ctverec 10x10 cm, nastrihal bych si co by bylo treba.
este raz dakujem za prispevky. Zajtra vyskusam a dam vediet ako to pokracuje
Jeste jedna dostupna metoda je synchronni detekce, s procesorem jsem to udelal treba tady:
http://www.strasil.net/index.php?text=optozavora
chodi i na 5 metru, ale zas nic genialniho to neni, vrele doporucuji koupena cidla.
Osobně bych se přiklonil k návrhu breta1, nebo využití obvodů k tomu určených a zajištěných Hammingovým kódem (různé klíčenky).