Odstranění nepotřebných záložních adresářů Windows 10
Moderátor: Moderátoři
Odstranění nepotřebných záložních adresářů Windows 10
A teď k jádru problému. Díky několika přeinstalacím (vždy to poznalo že tam byly Windows, takže to udělalo adresář pro možnost návratu) tam teď mám na C celkem 5 složek WINDOWS ( WINDOWS, WINDOWS.old, WINDOWS.old.000, WINDOWS.old.001 a WINDOWS10Upgrade). Jejich velikost je 14GB, 32GB, 38GB, 19GB a 19GB, což na SSD zabírá zbytečně cenné místo. Protože už před první přeinstalací mi systém napsal že od posledního bodu obnovení uplynulo více než 14dní a tedy nelze, žádná z těch starších verzí pro mne nemá cenu, protože to byla poškozená verze. Nevím sice co má být složka WINDOWS10Upgrade, ale vzhledem k nejstaršímu datu (shodné s WINDOWS.old) se domnívám že je to ta aktualizace stahovaná z netu po první přeinstalaci. Tedy můj názor je že kromě složky WINDOWS jsou pro mne včechny 4 zbývající k ničemu a že po dořešení instalace potřebných aplikačních programů si vytvořím bod obnovy, příp i na externí disk zálohu.
Mám ale problém v tom, že nejsa ajťák, nevím jak regulerně tyto pro mne zbytečné zálohy odstranit. Předpokládám že prosté smazání složek není OK. Ještě mne napadlo takové šalamounské řešení - složky nechat a smazat jejich obsah, tedy pokud by to systém dovolil.
Můžete mi někdo poradit jak na to? Děkuji.
- serviceman
Cleanmgr /sageset:65535 & /sagerun:65535
Pak ale nevidíš kolik se toho vymaže - zkus!
- Přílohy
-
2017-04-12_18-16-27.png- (36.11 KiB) Staženo 180 x
Nevím ovšem zda tam tato složka musí zůstat nebo zda ji lze rovněž odstranit a jak. Ale pokud ji tam je třeba ponechat, není to žádná tragedie, protože má jen cca 19-20MB. V minulém textu jsem si asi všiml jen čísla a nezaregistroval jsem že u této složky to jso MB a ne GB jako u těch dalších.
- vasilceral