Převod PDF z A3 na 2 x A4
Moderátor: Moderátoři
Převod PDF z A3 na 2 x A4
Existuje soft na úpravu PDF, co by to uměl? Koukal jsem do Readeru 11 a DC a ty to neumí. Placenej Acrobat Pro kvůli tomu kupovat nechci, spíš něco free.
Díky
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- serviceman
Zkoušel jsem tisk z Readeru DC přes Bullzip PDF printer a hrát si s rozměrem výstupního formátu. Jedinej efekt je, že se dá zmenšit A3 na A4 ale rozstřihnout nejde. Pouze jde nacpat na výstupní stránku několik vstupních 2,4 a pod.
Tak zatím výsledek 0.
- serviceman
ScanTailor Enhanced.
Pokud to tedy máš už v pdf a nemůžeš stránky exportovat jako obrazy, pak bych doporučil FineReader, který to rozřeže už při načítání. (Zkušební verze je ovšem nepoužitelná).
Muselo by se to scanovat přes PC v TIFF stránku po stránce, každá do souboru.
Zkoušel jsem na Brotheru A3 oscanovat otevřenej A3 časopis se stejným počtem stran, tedy cca 100 A4, takže 50 A3. Na 300 dpi to trvalo do jednoho PDF 3/4 hodiny. Scanovat to jako A4 by nešlo kvůli pantu u A3 scaneru.
Kdybych to scanoval do TIFFu a pak upravoval, tak bych těch 22 ročníků časáku dělal každej den tak rok. Kašlu na to, na 1 přečtení a pak občasný nahlýdnutí podle obsahu musí to nečištěný PDV stačit.
Scantaylor co jsem stáhl já je v češtině ale podle toho Tvýho návodu nechodí ani na TIFF, asi to někdo zmršil při překladu. Zkusím ten z Tvýho odkazu.
Jinak jsem zkoušel ještě tohle:https://www.sejda.com/split-pdf-down-the-middle Výsledky nic moc a navíc to má omezení velikosti PDF na 50MB.
- serviceman
Stahuj třeba zde.
- Přílohy
-
převod.png- (43.39 KiB) Staženo 206 x
-
nastavení.png- (28.54 KiB) Staženo 217 x
Co když každá ta dvojstrana v tom PDF je jenom jeden obyčejný JPEG obrázek?
Pak by stačilo použít Extractor od Nova Softvare a následně ty obrázky rozpůlit v JPEGCrop.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Jo zkrátka,"Když se nadaří, jak se dařit má" .....
Nevím, co máš za problém. Mám pdf časopisu CHIP, má 106MB, velikost A2. Na zkoušku jsem ho stejnou utilitou zmenšil na A3. Pak jsem provedl rozdělení všech stran na polovinu. Převod celého časopisu trval 1 minutu.Celeron píše:Načtení 89 MB barevnýho 300dpi PDF trvalo 5 minut a při generování výstupu to skončilo na Out off memory.
Také mně vyskočila hláška Out of memory..., ale je v ní také uvedeno, jak 100hoven - zaškrtnutím volby "Use temporary files..." na kartě Output.
Pak je vše OK. To vše na XP, starém jednojádru Celeron 2GHz, 768MB RAM.