Dotaz na zesík pro Sinclaira i ostatní.

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
padik

Dotaz na zesík pro Sinclaira i ostatní.

#1 Příspěvek od padik »

Ahoj S. Ty se vyznáš v nf zesilovačích. Kdybych chtěl řešit audiovýbavu a začít koupeným integrovaným zesilovačem do 12 000 Kč v ceně nového, jak na to? Jde mi především o barvu zvuku a tu pocitovou autoritu, kterou umí či neumí zes. vyjádřit. Dalo by se říct, že tenhle je lepší na jazz,country, tenhle na rock či metal? Mám vyzkoušeno, že dnešní Yamaha hraje docela tvrdě, o Denonu říkají, že je laskavější, NAD prý má zase takový svůj "silný" zvuk.
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#2 Příspěvek od PeteBurns »

Ja sa sice v zosilnovacoch nevyznam, ale rad by som vedel - ak ta zaujima farba zvuku, zaujima ta aj zvuk farby? A hladas iba autoritativny zosik, alebo prichadza do uvahy aj submisivny? A co reproduktory? Ich pocity ta zaujimaju tiez, alebo tie nie su az take dolezite? A co v pripade, ze mikrofon nahra tvrde zvuky, zosilnovac ich chce zahrat laskavo, no reproduktory sa rozhodnu zahrat ich makko? :twisted:
Hydrawerk

#3 Příspěvek od Hydrawerk »

Většinou lze použít nějaký ekvalizér, ne?
Milan_F

#4 Příspěvek od Milan_F »

Mi to připomnělo tohle. :lol: :lol: :lol:
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ZdenekHQ »

Vzhledem k tomu, že tyhle zesy hrají většinou kolem limitace, tak to přes EQ nelze jednoduše ovlinit. Ony si ty koncáky totiž vyrobí vlastní spektrum...

Ad předchozí příspěvek : Měl bych začít taky něco hulit... :D
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
mi-ro

#6 Příspěvek od mi-ro »

Nesnáším tyhle bezrozměrný, subjektivní výrazy jako hraje tvrdě, je laskavější, má silný zvuk. Silně mi to připomíná Horsta Fuchse a podobný teleshopingový sračky. Nikomu to nic neřekne a navíc to zavání manipulací. Uznávám pouze měřitelný hodnoty.
..to bude jen ňákej odpůrek
mihal

#7 Příspěvek od mihal »

Mimo Sinclaira sa tu čas od času objaví aj iný odborník hlavne na zosilňovače, no limit 12kKč bude za jeho pocitovú autoritu moc nízky :twisted:
Michal22

#8 Příspěvek od Michal22 »

Padiku, dobře se dívej do svých SZ a mailové schránky. Věřím, že se ti tam brzy objeví něco, cos vůbec nečekal...
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
mi-ro

#9 Příspěvek od mi-ro »

Ano, stejně jako jsem napsal výše. Zesilovač může hrát lépe nebo hůře. Ale to má fyzikální a tedy změřitelné odůvodnění o kterém lze diskutovat. Bohužel (bohu dík), já jsem materialista.
..to bude jen ňákej odpůrek
MetalGod

#10 Příspěvek od MetalGod »

Leccos z toho básnickýho výraziva má svou oporu v tom, čemu říkáme zkreslení, ať už se jedná o lineární, nebo nelineární, o množství šumu, brumu, přeslechy, přenosovou charakteristiku... prostě výstup má bejt co nejvěrnější vstupu, žádný sametový basy, žádný křišťálový vejšky, žádnej měkkej soprán, pokud tím vstup nedisponuje, nemá to co dělat na výstupu.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
EKKAR

#11 Příspěvek od EKKAR »

Myslím že nejstručnější definici věrnýho přenosu použil tuším na Slovanetu Kazzatel - prohlásil, že dobrej zesík si nemá co vymejšlet něco, co na jeho vstupu není. Opravte mě, pokud jsem citát připsal nesprávný osobě, ale myslím že to byl právě Dudek. A k tomu není co dalšího dodávat - je to výstižný, jasný a stručný.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
MetalGod

#12 Příspěvek od MetalGod »

Jediný, co by mohlo mít smysl, je kompenzace nedokonalostí repráků, třeba tlumení zákmitů, nelinearita vychýlení membrány, vyhlazení frekvenční charakteristiky aj.
— Winston Churchill
bu2520

#13 Příspěvek od bu2520 »

učil jsem se, že zvukový řetězec začíná a končí reproduktory. Další důležitý aspekt je fyziologie vnímání zvuku,totiž, že zvuk vnímáme nejen ušima, ale i celým tělem vibracemi atd. A že lidské ucho nemá zrovna lineární charakteristiku při vnímání zvuku.
Pikofarad

#14 Příspěvek od Pikofarad »

bu2520 píše:zvukový řetězec začíná a končí reproduktory

To jo,ale i ty nejkvalitnější repro zabije špatná akustika místnosti
MetalGod

#15 Příspěvek od MetalGod »

A aby se eliminovaly všechny nekalosti fyziky, budou mít budoucí sekťáci kultu Most-Highest-Ever-Fidelity kochleární implantáty s XLR konektorem v zátylku :D
— Winston Churchill
Odpovědět

Zpět na „Poradna“