transformátory 9WN 663 40 pro elektronkový zesilovač
Moderátor: Moderátoři
Levnější výstupní trafo VT40 mají na Retroráji, kvalita bude asi ještě slabší. Při požadavku na vyšší kvalitu se lze domluvit v Tronicu, cena bude vyšší. Nebo vyaukrovat staré radio a použít potřebné díly z něj, to bude možná nejlevnější cesta, začátečníkovi bych ji NEDOPORUČOVAL. Prostuduj si třeba vlákno o zesilovači s EL84, je tady těsně před tebou, při použití starších dílů je třeba vědět, že nejdou okamžitě připojit na plné napájecí napětí (elektronky, kondenzátory) je dobré znát izolační stav síťového transformátoru, vědět že anodové napětí je poměrně vysoké a nebezpečné!!!
Jaké máš zkušenosti s nízkým napětím (to znamená i s takovým co leze ze zásuvek)? Ten síťový trafák bych viděl jako nejmenší problém - určitě by ti ho nějaká firma vyrobila. A nic by tě to nestálo, jenom peníze. Napadá mne podívat se po půdách nebo po SD, jestli nenarazíš na nějaké elektronkové rádio (já jsem nedávno jedno dal za odvoz) ze kterého bys mohl použít součástky.dack píše:Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, zda jít do stavby el. zes. podle Praktické elektroniky 11 a 12/2010....
http://kutilska.poradna.net/q/view/1058 ... -zesilovac?