Tesla K10 schema zapojení
Moderátor: Moderátoři
V roce 2008 pravděpodobně ještě část dostupná byla, ale myslím, že tak někdy okolo 2010 Viktor Cingel udělal kotrmelec a znepřístupnil to i registrovaným, odvolávajíce se na právní předpisy EU ohledně duševního vlastnictví.
Všeci víme, že je to pííčovina a že je to zástupné, těžko ověřitelné zdůvodnění. Ten pravý důvod se objeví za pár let, nebojte se.
To až bude mít RHSK kompletně všecko v elektronické podobě, anglickou mutaci a...eshop.
A protože vím, kdo všechno a co všechno Viktoru Cingelovi posílal k okopírování, tak si dovolím tvrdit, že zfleku převálcuje veškeré "vintage radio" weby, které nabízejí jakoukoli dokumentaci za nějaký poplatek.
Jsou tam terabajty dokumentací a nejrůznější, i cizojazyčné a válečné technické literatury. Skopčáci po tom půjdou jako po uzeném.
Pamatuju si sakra dobře, kolik mi jeden Rakušák nabízel za kompletní sérii Empfangerschaltungen. A to je jen jeden malilinkatý díleček z toho, co tam všechno je. Důvěřivci mu posílali k okopírování např. i originály firemních dokumentací českých poboček nadnárodních koncernů, ale i soukromých českých firem, pokud se zachovaly.
Jen já sám jsem mu toho posílal přibližně 14kg ve váze papíru a elektronicky postupně přibližně 10GB kopií maximálního rozlišení toho, co jsem z ruky dát nechtěl. Jen já - a takových lidí bylo desítky. Jejich jména dřív bývala uvedena u příslušné dokumentace jako zdroj. Například moje jméno by mělo teoreticky být uvedeno u neoficiálního, zkušebního výtisku, ještě černobílého, Nečáskovy první Sonorety /nikoli Sonory, to je něco jiného, ani RV12/. Pokud je tam uveden někdo jiný, je to lež. Já mám totiž ten sešitek po svém dědečkovi, který se s Nečáskem kamarádil a tenhle zkušební výtisk, kterých bylo přesně 10, od něj dostal.
Pravda, dostal jsem za zapůjčení všeho papírového zaplaceno - paušální částka mi za to byla nabídnuta a já přijal. To popírat nebudu a peníze za okopírování cizího duševního vlastnictví jsem přijal i proto, že jsem už tehdy od Franty Peřiny dobře věděl, že je RHSK štědře sponzorovaná.
Tímto konstatováním bychom to možná mohli uzavřít a zatím jen čekat, čím nás pan Cingel překvapí.
- radioelectrum