Problém se vzniklou závadou na I.R. dálk. ovl.

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
salora

Problém se vzniklou závadou na I.R. dálk. ovl.

#1 Příspěvek od salora »

Setkal jsem se nyní s problémem u mého staršího TV Blaupunkt IS 70-109VTM kde jsem si vyměnil nedávno repas obrazovku a jsem s ní jinak velmi spokojen až ted kdy mě odešel koncák díky propálenému spoji u svitkov. C což bych bral jako klasiku,vyměnil a vše bylo opět OK,jenže jen chvíli než jsem dodatečně upevnil zapomenuté pérko na chladič tr. TV sice opět po zapnutí šla ale už ne I.R. přijímač který vůbec nereaguje na povely z D.O. /chyba na D.O. vyloučená baterie nová,na ostatní TV reaguje./To už je závada úplně jiného charakteru a nemá s tou předešlou nic společného,oddělil jsem označ. konektory opět komplet od šasi a po opětovné kompletaci opět stejný jev.Kde by asi mohla být skrytá závada abych zbytečně nehledal dlouho a neexperimentoval.Měl už někdo obdobnou závadu ?Děkuji za pomocnou radu.
jef111
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém se vzniklou závadou na I.R. dálk. ovl.

#2 Příspěvek od jef111 »

Zjisti, zda jde do přijímacího modulku napájecí napětí. Pokud ano, podívej se osciloskopem na datový výstup, zda reaguje na povely DO. Konkrétně tento typ TV neznám, ale většinou bývá problém v napájení nebo v samotném snímači.
Olovnatý cín je vhodný k pájení ale není k jídlu. Bezolovnatý cín je sice možné jíst ale nejde jím pájet :D
www.sigmaphon.cz
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“