a co takhle odpověď NE protože se nejedná o rovnici.spacewolf píše:luigi11 píše:to _luky_: Dovolil bych si malinko nesouhlasit - pro spoustu lidí je správná odpověď "NE"
No prave co z toho ten opravovatel zjisti? Je to dotaz na vnitrni smysleni. Bud odpovi ano ze si veri ze to jde nebo ne protoze si neveri.
Akorad to posiluje ty tendence, ted nevim jak se ten syndrom jmenuje, dotycny nic neumi ale je presvedcen ze je genius.
Kolik je x, když x=2,5x?
Moderátor: Moderátoři
- radioelectrum
spacewolf píše:Jinak ano pochopil jsem nejsou tu jen vysokoskolaci ale i zakomplexovani s nizsim vzdelanim. Omlouvam se. Zapomel jsem ze nekdo je na to haklivy.
Jsme čtyřčlenná rodina a máme čtyři vysoké školy. Ale nikdy bych si nedovolil tvrdit, že vysokoškolák musí toho umět víc než středoškolák. A už vůbec, že některý středoškolák nebo jen vyučený je zakomplexovaný. Hákliví jsou na to jen někteří lidé a je to dané jejich charakterem bez ohledu vzdělání. A vůbec není pravdou, že vysokoškolák v určitém oboru musí toho vědět víc jak ten vyučený s praxí (zakomplexovaný?). Ono je to hlavně o tom, že někteří nejsou schopni se uživit bez toho papíru a někteří ho mají stejně jen proto, že se jim lépe potom sedí v kanceláři.
Brozicek píše:Toto je jedna z otázek u letošních jednotných přijímacích zkoušek:
Zadání
1. Dokážete vypočítat tuto rovnici?
x = 2,5x
Odpověď je:
a) ANO
b) ano, zadání JE rovnice
c) potvrzení odpovědi je výpočet hodnoty x, což bude jen 0
d) je zvykem kontrolním dosazením u příkladu hodnoty x a ověřit jeho platnost
Už to neřešte, bylo to průběžně vyřešeno. Jen jsem shrnul výsledky, aby se někteří tady zbytečně neblamovali. A ano, příklad má smysl - pro přijímací zkoušky. V obchodě při nákupu brambor taky po vás nikdo nechce jaké si píše i/y ve slovech "český jazyk" a musí se z něho maturovat.
Plošná kontrola maturit Cermat je to nejlepší, co nás mohlo potkat po té největší blbině jako maturita u každého zedníka a kuchaře.
- radioelectrum