Receiver Kenwood KRF A4030
Moderátor: Moderátoři
- blackmagic
Receiver Kenwood KRF A4030
Není totiž normální, aby k běžnému poslechu nahrávek se slušným bitratem musely být korekce zesilovače nastaveny naplno - podle typu zesilovače a zapojení to může být od +8 do +12dB. Pokud má zesilovač ještě funkci loudness /k využití při tišším poslechu/, pak se může jednat o celkové zdůraznění na hloubkách až o +20dB, což prostě není normální a signalizuje to buď naprostou nevhodnost soustav, jejich nevhodné umístění, závadu v jejich fázování atd.
Jako první bych se pokusil zkontrolovat, zda obě používané soustavy připojuješ k zesilovači se stejnou fází.
Vylučuju možnost, že by ve výrobě došlo k přepólování reprovýstupů - to mnohdy v praxi ani nejde, je to zajištěno polohou i zapojením výstupních reprosvorek v dílčích deskách, řadovými konektory a pořadím vodičů v nich atd.
Napadá mě ještě jedna, hodně málo pravděpodobná možnost, že signál do zesilovače už v protifázi přichází a je tak i zesílen.
Nebudeme vědět víc do té doby, dokud nám sem nenapíšeš, co používáš za soustavy - jaké velikosti, kde jsou umístěny, zda jsou uvnitř správně zapojeny atd.
Opravdu bych jako první zkusil to fázování - vem třeba AA 1,5V alkalický článek a vyzkoušej, zda se při připojení kladného pólu na červenou svorku bedny vychylují basové systémy v obou bednách shodným směrem. Pak bych totéž ještě vyzkoušel přes reprokabely /může být prohozeno barevné značení konců, i to jsem už zažil/ a pak budeme pokračovat dál.
Takže naval nějaká data, příp. fotky beden, vyzkoušej popsaným způsobem fázování a uvidíme.
- blackmagic
Naprostou nevhodnost reprosoustavy určitě nevylučuji, v podstatě jsem připojil co jsem měl doma, i výkonostně se moc nehodí - nominální vstup 35W, maximální 50W, impedance 8ohm, u zesilovače je uváděn maximální výkon 4 x 100W, domníval jsem se že by to nemusel být problém a doufal jsem že mi repra vydrží alespoň pár let a nová koupím až do nového domu.
Bedny jsou stereo o rozměrech v=46, š=26, h=20cm viz foto a mám je položené přímo na zemi, tak aby vůči sedačce tvořili rovnoramenný trojúhelník, momentálně ani nemám možnost je rozmístit jinak. Musím uznat, že akustika u mě v obýváku moc dobrá není, basy oproti jiným místnostem lehce zanikají, ovšem se starým zesilovačem a stejným repro jsem rozhodně neměl nutnost dávat basy na maximum (při domácích akcích poskakoval i dekl od záchoda o dvě místnosti vedle
- Přílohy
-
IMG_9138.JPG- (90.11 KiB) Staženo 187 x
-
IMG_9136.JPG- (131.5 KiB) Staženo 200 x
repro bedýnek, při odchylce přehodit na zesíku (receiveru) jeden z přívodů živák za zem. Jo a bedýnky výšky 46 cm budou potřebovat stojany abys nemusel při poslechu sedět na podlaze - akustická osa (středový reprák) v úrovní hlavy má být.