Flexošňůry 230V
Moderátor: Moderátoři
Flexošňůry 230V
V jednom velkoobchodě se zrovna objevil můj známej revizák a ten mě tvrdil, že nějakou eurounijní 🤐 jsou flexo tříkolíky 10A a dvoukolíky 6A zakázaný.
Je to pravda, nebo jen všeobecná nasra...t na EU?
Díky
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
V GME je třeba tato: Flexo šnůra gumová PF34 2,5m 1x vidlice,
elektro Hofman má zase tuto: Flexo šňůra 3x0,75mm opředená 2,4m k žehličce
Zda se "vejde" (tedy do Ø 5,5mm), ti takhle z prod. katalogu nikdo "neřekne" - jedině najít "datasheet" pro daný (samostatný) kabel.
Já bych to ale viděl tak na SD - ten to jistí
- monterjirka
Celeron píše:... objevil můj známej revizák a ten mě tvrdil, že nějakou eurounijní 🤐 jsou flexo tříkolíky 10A a dvoukolíky 6A zakázaný.
Je to pravda, nebo jen všeobecná nasra...t na EU?
Vyřiď tomu revizákovi že je hlupák!
Zásuvky (a k tomu vidlice) nejsou v evropě jednotné, takže platí jisté pravidlo, které je uvedeno v "harmonizované" normě - mají odpovídat národně schváleným vzorům.
Ne vše, co se nám nelíbí, musí mít na svědomí EU (tím se toho byrokratické spolku nechci zastávat, kopanců udělali víc než dost)
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Killroy píše:Použitý H05RR-F3x1 má Ø 8mm. To se mu tam nejspíš nevejde.
Tak potom jak píše Michal22:
Michal22 píše:Nedávno jsme dělali v práci revize spotřebičů, spousta těch PC šňůr je takových tenčích. Zkus se podívat někde v Alze nebo TSBohemii, pak stačí ušmiknout zástrčku na konci.
Něco takového: Napájecí kabel v černém provedení pro notebook.
V provedení 3x0,75mm² by nemusel ten vnější Ø být velký - chce to najít jen vhodný výrobek (možná třeba bude i 3x0,5mm² -
Celeron píše:Ty slabý 10A mají průřez obvikle jen 0,75mm a v tom je asi problém. ...
Tak pozor - v zadání jsi sice psal o vidlici (rovné, ne fajfka) 10A, ale o proud. zatížení ses nezmínil.
Pokud to má tedy i vést těch 10A, tak potom asi těžko můžeš jít pod Ø 3x0,75mm² (což by ještě ta pro ntb vyhověla - zatížením, nwm tedy jak průměrem)
A není to náhodou jedno?
Jednak se jde o pohyblivý přívod a pak oba vodiče jsou pracovní.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
- monterjirka
A důvod proč je to často obráceně je jednoduchý - Francie používá konstrukčně stejnou zásuvku jako my, ale mají tam fázi vpravo a tak pro zahraniční výrobce je jasná volba dělat to podle "většího" zákazníka.
- vasilceral